Mora segrade i den sista träningsmatchen
Publicerad: 2019-09-12
Försäsong
Det blev seger i genrepet inför seriepremiären nästa fredag. I Fagersta ishall besegrades nämligen AIK med 2-0.

Det var ett betydligt piggare Mora, jämfört med de senaste matcherna, som äntrade isen i Fagersta ishall. Man ägde mycket puck inledningsvis och kunde till följd av detta också rättvist ta ledningen efter 3:49. Niki Petti stod där för en fin prestation när han lurade bort sin medspelare för att sedan lägga pucken på bladet hos David Goodwin som förlängde in pucken i mål via AIK-målvaktens benskydd. Det var också det enda mål som föll under matchens första 20 minuter trots att möjligheter för ytterligare mål inte saknades.

Den första perioden följdes av en andraperiod som spelmässigt hade en del övrigt att önska. Det var mycket felpassningar och hafsigt spel där båda lagen hade stora problem att skapa chanser. Ofta höll sig pucken i mittzonen och de få gånger lagen lyckades etablera lite tryck i egen zon avlossades skott långt utifrån som målvakterna inte hade några större problem med.

I inledning av den tredje perioden var det sedan ganska mycket AIK som stundtals fick till ganska bra snurr i Morazonen. Defensiven var dock bra den här kvällen vilket gjorde att AIK, trots mycket puckinnehav, inte kom till alltför farliga chanser. De gånger man ändå skapade något stod Olof Lindbom i vägen och räddade. Det gjorde han också när AIK tilldömdes ett straffslag efter 7:12. AIK satsade också på slutet med en extra spelare men då passade Emil Bejmo på att avgöra med 2-0 i öppen målbur.

Anmärkningsvärt är också att Olof Lindbom motade AIKs samtliga 47 skott denna afton.

Nu väntar en veckas träning innan det nästa fredag är dags för seriepremiären borta mot Södertälje.