Dags för sista hemmamatchen i grundserien

28 februari 2017 19:30

Avslutningen av grundserien i HockeyAllsvenska 2016/2017 har nått sitt slut. Blott två matcher återstår och under onsdagskvällen spelar Mora sin sista hemmamatch inför den HockeyAllsvenska finalen som startar på söndag.


Mora som åkte på en övertidsförlust igår mot MODO jagar revansch när man under onsdagskvällen tar emot ett troligen mycket desperat Bjöklöven som vill undvika negativt kval.

Om vi tar en snabb titt på matchen igår kan vi konstatera att hockey ibland är en ganska konstig sport. Mora dominerade totalt i matchens två första perioder och ledningen borde ha varit betydligt större än 4-1 som resultattavlan visade. I den tredje perioden tappade hemmalaget en hel del av farten och MODO kom tillbaka till 4-4 innan slutsignalen ljöd. Väl i förlängningen lyckades man också plocka med sig bonuspoängen.

- Jag tycker att vi spelade fantastiskt i nästan 40 minuter där vi gjorde jättemycket bra saker. Men efter att vi fick 4-0 tappade vi lite av spetsen och desperationen och det är viktiga delar i vårt spel. Vi gav dem nytt liv och lät dem komma in i matchen utan att egentligen förtjäna det och när montumet väl hade svängt över var det svårt att vända tillbaka det. Vi lärde oss en viktig läxa från matchen men nu lägger vi den bakom oss. I slutändan kommer den här matchen att hjälpa oss till att spela på rätt sätt, summerar tränare Jeremy Colliton.

Efter gårdagen står det också helt klart att det blir BIK Karlskoga som kommer att stå för motståndet i den HockeyAllsvenska finalen. Detta efter att värmlänningarna vänt ett 0-2 underläge hemma mot Almtuna till seger 3-2.

- Det är ingen överaskning alls att det blev Karlskoga, de har varit i toppen hela säsongen. Det har också blivit lite av en tradition att åka till Karlskoga i slutspelet så det är inga konstigheter. Jag tycker att vi haft en del roliga möten mot dem och att nu få tävla mot dem i finalen där det gäller så mycket, det kunde inte blivit så mycket bättre faktiskt. De är ett riktigt bra lag och kommer vara en svår motståndare för oss, konstaterar Jeremy.

Två matcher återstår nu av grundserien och det är också de två matcherna som Mora har på sig att förbereda sig inför finalen på söndag. Närmaste motståndet på tur är Björklöven hemma i Smidjegrav Arena imorgon. Laget från Umeå spelar verkligen med kniven mot strupen där man ligger näst sist vilket skulle innebära negativt kval om man skulle ligga kvar där efter omgång 52. Det positiva är att det bara är en poäng upp till Västerås men som ni förstår är morgondagens match otroligt viktig och en seger är nog ett måste då Västerås imorgon också möter ett avsågat Södertälje på hemmaplan.

- De har spelat bra på bortaplan på sista tiden där de varit mycket tightare defensivt och släpper man inte in så mycket mål har man en chans att vinna. Det är självklart viktiga poäng som står på spel för dem så det kommer att bli en tuff match och det välkomnar vi, säger Jeremy som också vet vad han vill se från sitt lag imorgon.

- Vi har pratat om hur vi måste spela för att vinna under mars månad och jag tycker att vi spelar på det sättet för det mesta. Att hålla den höga nivån och uppmärksamheten på detaljerna är så viktigt om vi ska nå framgång. Det är också viktigt att om vi har ett dåligt byte så måste vi tillbaka till det rätta spelet direkt och vända momentum till vår fördel, avslutar Jeremy.