Mora nollade Karlskoga i premiären
Publicerad: 2016-09-14

Mora tog tre starka poäng i seriepremiären hemma mot BIK Karlskoga när man vann med 3-0 efter att ha gjort samtliga mål i den första perioden.

Seriepremiär mot BIK Karlskoga och det var helt klart hemmalaget som var hetast under matchens första 20 minuter. Utdelningen kom också ganska snabbt när Emil Bejmo efter 4:47 skickade in 1-0 till publikens stora jubel. Och Mora var inte nöjda här. Dryga minuter senare ökade Oskar Svanlund på till 2-0 sedan han styrt in pucken bakom Karlskogamålvakten. Karlskoga hade härefter några halvchanser när man bland annat fick spela fem mot fyra. Ett bra boxplayspel såg dock ut att reda ut situationen. Ett mål till skulle falla innan signalen för periodpaus ljöd. Den här gången var det Alex Aleardi som styrde in 3-0 efter 18:22. En riktigt bra period av Mora som också vann skotten med 10-6.

I den andra perioden blev det lite mer tillknäppt spel i jämförelse med den första. Mora gick inte upp lika offensivt som innan samtidigt som Karlskoga satsade framåt. Hemmalaget spelade dock riktigt bra i defensiven vilket gjorde att chanserna var få, och när de väl dök upp stod Mattias Pettersson ivägen.  Båda lagen hade varsin chans i spel numerärt överläge utan att lyckas utnyttja läget. Mora fick dock till ett riktigt bra tryck och var flera gånger om nära att utöka sin ledning. Den andra perioden blev trots allt mållös.

I den tredje perioden blev det ännu mer Karlskoga som satsade allt framåt för att nå en reducering. Mora som mestadels spelade på ledningen gjorde det riktigt bra och det var först efter en rejält konstig sargstuds som Karlskogalaget fick en riktigt bra möjlighet. Mattias Pettersson stod i detta läge för en riktigt fin räddning. Även Mora hade sina lägen i den tredje perioden och faktum var att det var närmare ytterligare mål för Mora än att Karlskoga skulle reducera. Några fler mål blev det inte utan Mora tog tre friska poäng.