• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec

Mora tog ny seger i Leksand

1 april 2018 22:03
Kval till SHL

Mora leder matchserien mot Leksand med 3-1 efter att ha slagit tillbaka hemmalaget med 2-1 under söndagskvällen. En av de stora matchhjältarna var målvakten Christian Engstrand som räddade 38 av 39 skott.


Den fjärde matchen i SHL-kvalet startade ganska avvaktande där hemmalaget hade mest puck medan Mora höll linjerna i det defensiva och spelade enkelt. Leksand fick redan efter 2:45 en möjlighet i spel fem mot fyra men Mora klarade av spelet i det numerära underläget utan större problem. Ju längre tiden gick, desto fler anfall fick också Mora och kunde efter 8:54 ta ledningen med 1-0. Steven Seigo skickade in pucken mot mål och väl där framför stod Mathias Bromé som styrde in pucken med skridskon. Domarna tog hjälp av videomåldomaren för att godkänna målet och titta så det inte var en medveten spark. Mora spelade härefter fortsatt bra i egen zon och även om Leksand sköt hela 18 skott under matchens första 20 minuter var det bara ett fåtal som kändes farliga. Bäst chans hade hemmalaget i matchens andra powerplay som man fick efter att Alexander Hilmerson åkt ut för en fasthållning efter 16:14. Här gjorde dock Christian Engstrand en jätteräddning som lyckades rädda trots mer eller mindre öppet mål.

Mora fick en riktig drömstart på den andra perioden. Efter bara några sekunder fick man ett två mot ett läge. David Kasê skickade över pucken till Andrew Rowe som med en fint skickade pucken – rakt på Leksandsmålvakten. I röran framför mål gick pucken ändå in i mål sedan en Leksandsspelare försökt få in pucken under målvakten för en blockering men misslyckats. Lite tur för Moras del och målet skulle dessutom extra också sätta prägel på resten av perioden som rent publikmässigt kanske inte var den mest underhållande. Mora spelade dock smart och skickade ut pucken när man behövde och gick till anfall när man kunde. Ett riktigt fint läge fick man också när Andrew Rowe fick skottmöjlighet framför mål men skottet gick rakt i magen på hemmamålvakten.

Den tredje perioden bjöd på ungefär samma spel som i de två tidigare perioderna. Leksand hade mest puckinnehav medan Mora fortsatte med en stark defensiv inkluderat en storspelande Christian Engstrand i målet. Vi fick dock riktig nerv i matchen när hemmalaget till sist fick in reduceringen med mindre än sex minuter kvar att spela. Närmare än så kom man dock inte. En Leksandsutvisning (den enda i matchen) med tre minuter kvar stillade hemmalagets press och Mora kunde effektivt hålla i pucken. När hemmalaget väl fick ner pucken i Morazonen med halvminuten kvar låste man bara pucken längs med sargen och man lyckades därmed hålla ut.

I och med segern leder nu Mora matchserien med 3-1. Nästa match är hemma i Jalas Arena på tisdag kl. 19:30. Det finns fortfarande lite ståplatser kvar!