Lukas Bengtsson bidrar också till Enkronasmatchen
Publicerad: 2017-02-15

Flertalet gamla Moraspelare har valt att gå in med ett bidrag i Enkronasmatchen. Senaste spelaren att gå med är backen Lukas Bengtsson som lägger 1:-/åskådare som kommer på matchen på fredag.

Lukas befinner sig i USA där han spelar för AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins som är farmalag till NHL-laget Pittsburgh Penguins. 

Hur trivs du med livet i USA?
- Jag trivs väldigt bra här borta, vi har en otroligt skön grupp i laget. 

Vad är det skiljer mest med att bo och leva i USA jämfört med i Sverige?- 
En stor skillnad här i Wilkes-Barre i alla fall är att du behöver bil för att ta dig någonstans. Gå eller cykla funkar inte riktigt här tyvärr. 

Vilket är ditt största minne från tiden i Mora IK?
- Så svårt å säga, har flera fantastiska minnen från tiden i Mora. Det vart ändå 5 år i Dalarna. Men första matchen med a-laget var häftigt. Å sen även att få chansen å spela med Bobby Ryan och Anze Kopitar var en upplevelse.

Hur mycket följer du hur det går för Mora den här säsongen?
Följer dom varje match. Kan jag inte kolla på tv så blir det livescore. Är fantastiskt kul å se hur de spelar just nu. Å fortsätter man spela som man gör nu kan det bli en rolig vår i Mora. 

Du har valt att gå in med 1 kr / åskådare i Enkronasmatchen. Vad fick dig att göra detta?
- Man vill ge tillbaka från den fantastiska tiden jag hade i Mora. De här 5 åren har hjälpt mig till att bli den spelaren och människan man är idag så man är otroligt tacksam. Att kunna ge tillbaka en peng som stöttar klubben är en självklarhet. 

Finns det något du skulle vilja hälsa till våra fans
- Att fortsätta stötta laget, man vet aldrig hur säsonger ser ut framöver. Om man kommer va i den här sitsen man är i just nu igen. Det skadar inte att ha en extra spelare på läktarn. Mycket folk förhoppningsvis fullsatt varje kväll hjälper laget otroligt mycket där nere på isen. Som sagt kan bli en rolig vår i Mora.

Vill du också bidra till Enkronasmatchen?
> Läs mer och anmäl dig här

Kenny Åström