Mora föll trots stort spelövertag
Publicerad: 2021-10-22
Mora IK
Mora var det bättre laget under större delen av fredagens match hemma mot AIK. Trots detta var det gästerna som kunde dra det längsta strået och vinna med 3-2.

Det var en ganska underhållande första period som de drygt 2 800 i Smidjegrav fick bevittna denna fredagskväll. Gästerna fick redan efter 3:06 möjligheten i spel fem mot fyra, ett boxplay som Mora klarade av utan större problem. Det skulle dock bli AIK som gjorde matchens första mål när man efter 6:25 hittade rätt med en styrning bakom en ställd Matteus Ward i målet. Mora kom tillbaka omgående när man fick spela fem mot fyra. Ett skott från Viktor Larsson styrdes i mål via en AIK-spelare. Båda lagen hade sedan flera chanser att göra mål men det var likaläge efter 20 spelade minuter.

I den andra perioden var det något mer tillknäppt spel. Mora var det spelförande laget och hade en mängd chanser utan att lyckas göra mål. Bland annat hade Kalle Miketinac öppet mål men lyckades inte få någon träff på pucken. Istället var det AIK som en aning ologiskt sett till spelet som kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning sedan man fått in slumppuck några minuter från slutet.

Hemmalaget fick i den tredje perioden in en mycket rättvis kvittering till 2-2 när Bobby MacIntyre styrde in en passning från Måns Carlsson. Tyvärr blev det ändå AIK som drog det längsta strået den här matchen när man i ett av få anfall lyckades sätta 2-3. Det hjälpte inte att Mora radade upp chanser på slutet. Pucken ville inte in denna kväll.