Tung premiärförlust mot Vita Hästen

24 september 2021 21:32

Mora fick bara en poäng med sig i premiärmatchen mot det tippade bottenlaget Vita Hästen. Hemmalaget avgjorde tillställningen i inledningen på förlängningen och vann inte helt oförtjänt med 4-3.


Mora höll på att få en riktig mardrömsstart på premiärmatchen mot Vita Hästen. Redan i det första bytet hade nämligen Norrköpingslaget ett skott i ribban.

Men dalalaget tog sig samman direkt och nästa stora chans i matchen hade gästerna genom Axel Bergkvist som också prickade ribban/stolpen.

Dalalaget tog sedan ett grepp om spelet på banan, och skapade stundtals ett bra grepp i anfallszon.

Men trots ledning med 12-1 i skott, så var det ändå Vita Hästen som kunde ta ledningen i matchen.

Efter en felpassning från en Moraspelare, kunde Fabian Ilestedt bli fri och skickade in 1-0 bakom Matteus Ward i gästernas kasse.

Ledningssmålet störde dock inte Mora nämnvärt, utan dalalaget kunde fortsätta att behålla sitt grepp om matchbilden.

Efter 13,37 kunde också Kalle Miketinac kvittera till 1-1, efter att ha pucken letat sig via Moraspelarens skridsko in i mål.

Först efter videobedömning godkändes målet.

Mora fortsatte att trycka på och i slutminuten kunde dalalaget ta ledningen i matchen. Backförvärvet Gustav Berglund stack i väg på en egen offensiv framstöt och drog upp pucken i krysset.

Inte direkt orättvist Mora vann skotten med klara 18-4 i den första perioden.

Den andra perioden kom att ändra lite karaktär.

Hemmalaget kom ut med en hel annan fart under skridskorna i den andra perioden, och fick också ett extra go i laget när veteranen Marcus Eriksson kvitterade till 2-2 på en styrning när 3.21 hade spelats.

Laget fortsatte att spela bra, Emil Oksanen hamnade på utvisningsbänken och då var det dags igen för hemmalaget att slå till.

På en målvaktsretur kunde Corey Mackin slå in ledningspucken fram till 3-2 för Vita Hästen. En kalldusch för det topptippade dalalaget som inte stod att känna igen i mellanperioden.

Mora hade svårt att få grepp på hemmaspelarna och fick mest se till att försvara sig mot ett hemmalag som var betydligt hetare och giftigare i sin framfart isen.

Gästernas vassaste framstöt kom i slutsekunderna när firma Paul Bittner och Johan Persson höll sig framme – dock utan resultat.

I den sista perioden jagade Mora till att börja med en kvittering,

Inledningen hade dock mer att önska, men efterhand började vi se mer linjer i Moras spel.

Mora hade dock svårt att få till ett riktigt grepp om händelserna på banan, och en önskad kvittering kom att dröja.

Men när Ludvig Stenlund i hemmalaget åkte ut efter 8,11 såg Mora sin chans.

I numerärt överläge kunde Lukas Wernblom kvittera via ett direktskott på sin högersida. En framgångsrik variant som Mora tagit med sig från ifjol.

Matchen kom att sluta oavgjort vid ordinarie matchtid och därmed fick förlängning tillgripas. Där tog det bara Vita Hästen 49 sekunder att avgöra.

Med ett välriktat isskott såg Victor Björkung till att hemmalaget fick sin premiärsege Totalt sett kan man konstatera att Mora gjorde en bra period, men att totalinsatsen hade mer att önska.