Inga poäng för Mora i Stockholm
Publicerad: 2018-09-27
SHL
Mora fick tyvärr inte med sig några poäng från Stockholm. I en spelmässigt jämn match kunde till slut Djurgården vinna med 4-1 efter att ha visat upp en stor effektivitet på sina målchanser.

Mora fick en rejäl kalldusch redan i inledningen av den första perioden när Djurgården kunde ta ledningen efter 25 sekunders spel. Detta efter en tilltrasslad situation framför mål där Moraspelarna tittade lite för mycket efter puck och Daniel Brodin ganska omarkerad fått vispa in pucken från nära håll. Mora är dock vana att hamna i underläge den här säsongen och lät sig inte alls nedslås av den tuffa inledningen. När man efter drygt fem minuters spel dessutom fick chansen att spela fem mot fyra bjöd man på riktigt bra spel med flera chanser, men tyvärr saknades det där sista i avslutningslägena. Chanser skapade man också i spel fem mot fem. Bland annat hade både Keränen och Bromé varsitt kanonläge framför mål utan att lyckas sätta dit pucken. Det blev inga fler mål i den första perioden och det var därmed hemmaledning efter 20 minuter.

-Vi får inte släppa in ett mål så tidigt, vi visste att de skulle komma ut med energi och så får göra ett tidigt mål. Men jag tycker att vi kommer in i det mer och mer ju längre perioden går, summerade Mathias Bromé till C More som även passade på att dela ut en rejäl känga till sig själv när hans missade läge kom på tal. -Det ska vara mål alla dagar i veckan, det är för dåligt.

Mora var i den andra perioden det något bättre laget på isen men den här sporten handlar som bekant om att göra mål. Det lyckades man inte med trots en mängd fina chanser. Målen var det istället hemmalaget som gjorde och det kändes som man gjorde det på nästan varje chans man fick. 2-0 kom efter 4:45 på en olycklig styrning på egen spelare framför mål. 3-0 kom efter 9:54 efter en spelvändning från hemmalaget och 4-0 kom efter 14:35 när Mora spelade med en man mindre på isen. Det var också resultatet efter den andra perioden i en match som fram tills hit varit betydligt jämnare än siffrorna på resultattavlan visade.

-Vi spelar bra, har mycket puck och tid i anfallszonen men det gäller ju att få utdelning. Vi har stor karaktär i den här gruppen och kommer spela i 60 minuter, sa Alexander Hilmerson till C More.

Det gjorde man också även om den tredje perioden mest blev någon form av en transportsträcka. Tränarkonstellationen valde att byta ut Christian Engstrand och låta Isak Wallin få chansen. Isak gjorde det också bra och motade samtliga 15 skott han fick emot sig. Mora fick också tillslut utdelning när Marek Daloga skickade in reduceringen till 4-1 med ett mäktigt slagskott. Målet var dessutom säsongens första i powerplay för Mora. Resultatet stod sig sedan matchen ut men trots resultatet finns en del saker att ta med sig.

-Det finns det absolut men vi måste bli effektivare. Vi skapar mycket men får inte in pucken och istället gör de målen. Ett på ett självmål, ett på ett dåligt byte och ett i powerplay. Vi måste vara noggrannare i andra perioden och det har vi pratat om, sammanfattade tränare Mats Lusth till C More efter matchens slut.

Nästa match är redan på lördag när Brynäs gästar Jalas Arena. Det finns endast ett fåtal sittplatsbiljetter kvar så se till att säkra din plats redan idag. Biljetterna bokar du här.