Mora på väg mot seger fick nöja sig med en poäng
Publicerad: 2019-11-22
HockeyAllsvenskan
Mora gjorde en av sina bättre matcher den här säsongen men hade maximal otur när allt skulle avgöras. En domare i vägen för pucken gjorde att hemmalaget kunde kvittera och efter en oturlig utvisning i förlängningen kunde hemmalaget vinna.

Den första perioden bjöd på riktigt underhållande spel mellan två lag som verkligen ville framåt. Mora startade spelmässigt bäst och hade också några halvchanser under de första minuterna men utan att lyckas få in pucken. Hemmalaget tog sedan över spelet men då stod Dan Bakala för några riktigt fina räddningar. Den andra halvan av perioden bjöd på böljande spel och även om båda lagen skapade en del lägen var det mållöst efter 20 minuters spel.

Mora startade den andra perioden på bästa sätt och Mathias Nörstebö fick ett riktigt bra skottläge efter bara minuten. Målvakten räddade dock det skottet men på returen höll sig Johan Persson påpassligt framme och skickade in ett rättvist 1-0 för Mora. Glädjen blev dock kortvarig för bara 13 sekunder senare kunde hemmalaget kvittera efter slarvigt spel från en Moraspelare som skickade in pucken i egen zon och rakt i gapet på Jens Lööke som fick fritt fram.

Lagen fortsatte därefter att skapa chanser och allra närmast var Timrå som i powerplay träffade ribban. Det blev dock inga fler mål och det var därmed likaläge även efter den andra perioden. Den tredje perioden blev en riktig rysare där hemmalaget kunde ta ledningen redan efter 1:21. Trots den tuffa starten såg lät sig inte Mora nedslås speciellt mycket utan fortsatte att tro på det. Det gav också frukt när Brant Harris skickade in 2-2 med en riktig praktträff efter 3:01. Och bara 52 sekunder senare hade Mora vänt när Philip Nyberg gjort sitt första mål för säsongen. Resten av perioden blev en lång kamp där ett hemmalaget satsade framåt medan Mora så klart ville försvara sin ledning. Det såg man också ut att lyckas med men när en rensning från en Moraspelare hamnade rakt på en sovande domare på blålinjen lyckade Timrå etablera tryck och till sist också kvittera till 3-3.

Matchen gick till förlängning där Mora fick spela boxplay hela tiden. Först efter att ha dragit på sig en utvisning i slutet av tredje perioden och sedan dragit på sig en ny när man precis blivit fulltaliga. Även om man gjorde det bra i boxplay så är det tufft att spela tre mot fyra så lång tid och till slut kunde också hemmalaget avgöra i förlängningen.