Masuhrs fotskada tvingar honom att avsluta karriären

5 augusti 2021 13:10
Mora IK

En av Mora IK:s trotjänare, backen Adam Masuhr tvingas lägga skridskorna på hyllan. -Det är tufft att acceptera att man inte längre kan göra det man tycker är allra roligast, säger han.


Den fotskada som Adam Masuhr tampats med uppkom under försäsongen 2018/2019.

-Jag fick en skridsko över foten under en match i SCA-cupen och den träffade oturligt. Det här har besvärat mig sedan dess och jag har opererats tre gånger, senast förra sommaren.

Mashur var med under halva förra säsongen men smärtan i foten tvingade honom att sjukskriva sig vid årsskiftet. Nu har han tagit beslutet att avsluta sin karriär.

-Jag hade tänkt spela två år till men har insett och accepterat att det inte funkar längre. Skadan har påverkat mig väldigt mycket och varje träning och match har jag fått åka till foten domnar bort, och det håller ju inte i längden.

Adam Masuhr har en lång karriär inom Mora IK. Han kom hit från Gävle som 16-åring 1999 för att gå hockeygymnasiet och spelade till en början i juniorlagen där han bland annat tagit ett J18-guld med klubben. Säsongen 2000/2001 debuterade han i allsvenskan för Mora och han var med när klubben gick upp i elitserien 2004.

-Det är helt klart en höjdpunkt i karriären.

Efter några år utomlands återvände Adam till Mora inför säsongen 2018/2019.

-Det är ingen slump att jag kommit tillbaka, hjärtat har alltid slagit för Mora. Det jag kommer sakna mest är att hänga med grabbarna i laget, säger Masuhr som nu håller på att utbilda sig till snickare.

Klubbdirektör Peter Hermodsson kommer att sakna en av lagets stöttepelare.

-Det är så klart oerhört tråkigt att Adam tvingas lägga av och tråkigt att det inte är på hans egna villkor utan på grund av en skada.

-Vi från klubbens sida vill tacka Adam för allt proffsigt arbete han lagt ner och för allt han gjort för Mora IK. Vi vill också önska honom ett stort lycka till med livet efter ishockeyn, säger Peter Hermodsson.