Mora vann mot Djurgården för andra gången på två veckor
Publicerad: 2019-01-05
SHL
Ett energiskt Mora hade bestämt sig för seger och spelade stundtals mycket bra inför ett nästintill fullsatt Jalas Arena. Effektiviteten var på plats och hemmalaget vann mycket rättvist med 5-3 i en underhållande match!

I första perioden startade Mora med allra högsta växeln och gästerna hängde inte alls med. Fick direkt med sig både en och två utvisningar. I hemmalagets powerplay radade man upp jättebra målchanser med snabbt passningsspel men inga mål. Strax därefter kunde dock Mora ta ledningen med både 1-0 och 2-0, bägge målen av en för dagen stekhet Andrew Rowe och hemmalagets stora passningskung Spencer Abbott låg bakom målen. Gästerna växte in spelet men Mora spelade klokt och resultatet stod sig perioden ut.

Andra perioden hann knappt börja förrän Mora hade gjort 3-0 efter 49 sekunder på kontring av Mathias Bromé efter fint samspel med Michael Haga. Därefter vaknade Djurgården som höjde sitt spel betydligt och hade allt fler långa anfall. Gästerna reducerade också till både 3-1 och 3-2 i snabb följd. Men återigen klev banans gigant fram, Andrew Rowe som fick ett friläge, sköt sönder sin klubba i skottögonblicket vilket ställde målvakten och ledningen utökades till 4-2 och ännu en gång var det Spencer Abbot som passade.

Tredje perioden innehöll mycket kamp med stenhårda närkamper där ingen av lagen vek ner sig. Gästerna reducerade till 4-3 efter 5,12 och matchen stod och vägde länge. Moras Robin Johansson fick ett friläge men målvakten räddade. Mora försvarade sig mycket bra med försvarsbjässen Adam Mashur i spetsen. Djurgården tog ut målvakten i jakten på kvittering, sköt i stolpen men kom inte närmare mål utan Mathias Bromé punkterade matchen genom att göra 5-3 i öppen bur i slutsekunderna. Mora tog 3 mycket viktiga poäng inför en jublande hemmapublik.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är lördag 12 januari mot gästande Frölunda. Mycket välkomna!