Kanadensisk center klar för Mora IK
Publicerad: 2023-06-27
Mora IK
Tack vare Spelarstödet har klubben idag kunnat kontraktera den 23-åriga centern Chad Yetman som närmast ansluter från ECHL-laget Indy Fuel. Där noterades han den gångna säsongen för 59 poäng på 60 matcher.

Chad som är född i Ontario i Kanada spelade under sin juniortid i OHL innan han som senior tog steget upp i AHL och Rockford IceHogs. Totalt har det blivit ett 40-tal AHL-matcher samt över 100 matcher i ECHL för den högerfattade forwarden som nu alltså ska göra sin första säsong i Europa.

-Jag har bara hört bra saker om klubben med de jag pratat med. Jag vill fortsätta att utvecklas som hockeyspelare och som person. Mora känns som en perfekt plats att göra detta på. Det är en av anledningarna till att jag valt att skriva på. Jag ser fram emot en bra säsong där vi ska vara med i toppen av tabellen och gå långt i slutspelet, säger Chad som också passar på att berätta lite om sig själv. -Jag skulle säga att jag är en center som är bra i alla tre zonerna. Just skridskoåkningen och mitt skott skulle jag säga är mina största styrkor. Men jag är väldigt anpassningsbar och kommer göra allt för att hjälpa laget på bästa sätt.

-Vi är väldigt nöjda att Chad har valt att spela i Mora IK. Det är en högerfattad center med bra skridskoåkning och spelsinne. Chad har erfarenhet både från AHL och ECHL där han gjort mycket poäng senaste säsongen. En bra kille och karaktär som vill framåt i sin karriär, säger sportchef Andreas Hägglund.

Värvningen har gjorts möjlig tack vare Spelarstödet där privatpersoner och företag gått med för att förstärka laget ytterligare. Målsättningen är också att värva en back innan seriestart om tillräckligt med pengar kommer in. Vill du också vara med i Spelarstödet? Läs mer här.

Kenny Åström