En poäng i bortamötet mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-02-22
HockeyAllsvenskan
Mora stod för en stark vändning borta mot Vita Hästen när man gick från 0-2 till 3-2. Dessvärre tappade man ledningen i slutskedet och fick se sig besegrade efter förlängning.

Mora vann skotten med 13 – 7 i den första perioden vilket var ganska logiskt sett till matchbilden. Det var nämligen Mora som hade det mesta av spelet under de första 20 minuterna och chanser saknades knappast. Tyvärr lyckades man inte riktigt med avsluten. Bland annat hade Kristoffer Gunnarsson hade fritt skottläge men sköt direkt i magen på hemmalagets målvakt. Det gjorde även Alexander Hilmerson när han valde att gå på eget avslut i ett två mot ett läge. Perioden avslutades med två powerplay i rad för hemmalaget men Moras spel i numerärt underläge var riktigt bra och man hade inga större problem att hålla undan.

Mora var det bättre laget även i den andra perioden men fortsatte att vara ineffektiva när chanserna dök upp. Bäst möjlighet hade Robin Johansson som i ett friläge valde att dra på ett stolpskott. Tyvärr gick skottet klockrent i stolpen. Istället för Moraledning var det ganska oväntat hemmalaget som kunde ta ledningen med 1-0 istället när man direkt på tekning sköt ett skott som letade sig in. Dessvärre kom också 2-0 några minuter efteråt när hemmalaget utnyttjade en kontring. Sista ordet i perioden fick ändå Mora när Albert Lyckåsen skickade in sitt första mål med 18 sekunder kvar att spela.

Den tredje perioden började sedan på bästa sätt när Isac Heens skickade in kvitteringen till 2-2 efter dryga minuten. När Johan Persson efter 6:57 sedan fullbordade vändningen till 3-2 såg det ljust ut. Mora hade bra kontroll på saker och ting och fick dessutom chansen att spela fem mot fyra med tre minuter kvar av den tredje perioden. Då stod dessvärre Olof Lindbom för ett misstag och släppte in ett skott från blå linje med fri sikt. Det målet tog matchen till förlängningen och trots att det var Mora som skapade mest där var det ändå hemmalaget som kunde avgöra och ta två poäng.