Äntligen en seger - Harris matchhjälte
Publicerad: 2019-11-24
Mora är äntligen tillbaka på vinnarspåret igen! Den viktiga bortamatchen mot Almtuna vanns med 6-5, efter att Brant Harris klivit fram som den store matchhjälten i slutminuterna.

Mora kom till spel utan skadade duon Niki Petti och Viktor Amnér i den viktiga bortamatchen mot Almtuna.

I jakten på poäng kom Mora att få en riktigt bra start på matchen då laget gjorde tre mål på mindre än två minuter!

I en rörig situation framför Almtunas mål kunde skyttekungen Johan Persson göra 1-0, när 6.18 hade spelats.

Backen Kristoffer Gunnarsson hittade sedan rätt med ett hårt skott från blålinjen fram till 2-0, när 7.37 hade spelats. Förövrigt backens första mål den här säsongen.

Sedan var det dags för Emil Bejmo att kliva fram och skicka in 3-0, när 8.02 hade spelats.

Moras drömstart fick Almtuna att ta en time out och hemmalaget fick också ihop sitt spel på ett betydligt bättre sätt efter det.

Faktiskt så pass bra att laget såg till att hämta igen det målmässiga underläget innan perioden var över.

Hastigt, och mindre lustigt för Mora, hade 0-3 blivit till 3-3 innan den första perioden var över.

Mora uppträdde lite darrigt i försvarsspelet och Dan Bakala hade det tufft i kassen och borde nog ha tagit det andra målet. Almtuna visade upp en ruggig effektivitet.

Den andra perioden blev spelmässigt jämn.

Mora skapade några riktigt bra lägen, men har det fortsatt svårt med målfabrikationen.

I periodens första numerära överläge tryckte Mora tillbaka Almtuna under två minuter och bästa läget hade Daniel Ljunggren.

Johan Persson, Niklas Fogström och Oliver Erixon var andra Moraspelare som hade bra lägen i den andra perioden – utan resultat.

För mellanperiodens enda mål gjordes av Almtuna.

William Viå kunde styra in 4-3 bakom en chanslös Dan Bakala. Moraspelarna menade, precis som vid 3-3, att målet föregicks av en hög klubba.

Domarna hade en flera minuter lång överläggning innan man kom fram till att målet skulle godkännas.

Mora fick en flygande start på den sista perioden, och efter 2.32 kunde Oscar Eklind kvittera till 4-4. Efter bra förarbete snärtade han upp pucken i krysset.

Och bara 41 sekunder senare kunde Mora återta ledningen i matchen.

Efter ett fint anfall från Moras sida kunde Dustin Gazley säkert göra sitt första mål i Moradressen.

Men det skulle bli fler mål i matchen.

När Thomas Skogs blev utvisad, såg Almtuna till att kvittera igen. Med bara en sekund kvar av utvisningen tryckte sig Christian Hägg in framför Dan Bakala och tryckte in pucken fram till 5-5.

Efter kvitteringsmålet var det Mora som hade det mesta av spelet och det lag som vaskade fram flest målchanser.

Måns Carlsson hade öppet mål men fick inte bort pucken och det såg ut som matchen skulle gå till förlängning.

Men då klev Brant Harris fram som Moras store matchvinnare.

Transatlanten drog på ett distrinkt skott, som Almtunamålvakten Jonas Arntsen kunde hålla.

De sista minuterna blev nervpirrande, men Mora kunde reda ut det hela och ta lagets första seger sedan den 27 oktober.

Efter åtta raka förluster, kom tre välbehövliga poäng med i bagaget hem till Mora.