Andra perioden förstörde kvällen för Mora
Publicerad: 2020-12-13
Laget gjorde en bra förstaperiod i bortamötet mot Timrå men efter några mindre bra minuter i inledningen av den andra perioder satte man sig i en rejäl uppförsbacke, något man inte hämtade sig ifrån.

Ja Mora gjorde en bra förstaperiod spelmässigt och man fick precis den start man hade önskat. Redan efter 1:45 fick man möjligheten i spel fem mot fyra. Spelet i numerärt överläge var riktigt bra i senaste matchen mot Väsby och det tog man också med sig till dagens match. Efter fint passningsspel nådde pucken till sist Johan Persson som sköt direkt och 1-0 till Mora var ett faktum. Härefter följde en period med jämnt spel där inget av lagen skapade de där riktigt heta målchanserna. Även hemmalaget fick spela fem mot fyra efter att Lukas Wernblom visats ut efter 8:05 och då lyckades man kvittera till 1-1. Mora var härefter ändå det lite bättre laget men inga mer mål föll under matchens första 20 minuter.

Tyvärr började den andra perioden allt annat än bra där man dessvärre tappade spelet helt. Hemmalaget gick nämligen från 1-1 till 4-1 inom loppet av några minuter efter flera individuella misstag från Moraspelarna. Detta gjorde tyvärr att luften gick ur laget och resterande delen av perioden blev en riktigt avslagen historia. Hemmalaget kunde innan paus också göra 5-1. Noterbart är också att Mora inte fick iväg ett enda skott på mål.

Den tredje perioden blev sedan mer eller mindre en transportsträcka där Mora lyfte sig något men utan att riktigt ha energin att skapa några riktigt heta chanser för att hota på allvar. Hemmalaget gjorde 6-1 när två Moraspelare satt i utvisningsbåset innan Måns Carlsson gjorde matchens sista mål när han reducerade till 6-2.

Nya tag imorgon när vi ställs mot Björklöven på bortaplan.