Tredje raka segern kom hemma mot Timrå
Publicerad: 2020-01-15
HockeyAllsvenskan
Mora stod för en riktigt bra insats hemma mot topplaget Timrå och vann helt odiskutabelt med 3-1.

De närmare 2700 som letat sig till Jalas Arena denna onsdagskväll fick verkligen valuta för pengarna under matchens första 20 minuter. Det var nämligen en match som bjöd på ett högt tempo mellan två skridskostarka lag som ville framåt. Chanser saknades inte heller. Inledningsvis var det mycket sådana av gästerna och Olof Lindbom blev ordentligt uppvärmd i hemmamålet. Mora växte dock in i det hela mer och mer och vaskade fram några riktigt heta möjligheter men pucken ville dessvärre inte in i mål. Perioden avslutades med att Timrå fick spela powerplay. Både i fem mot fyra samt fem mot tre. Det sistnämnda dock endast i 15 sekunder och Mora som i det läget också vann tekningen lyckades hålla undan.

Den andra perioden fortsatte sedan där den första slutade. Mora förde spelet medan gästerna satsade på kontringar. Hemmalaget fick också rättvist utdelning för sitt slit när Daniel Ljunggren med en riktig delikatess till passning hittade Johan Persson vid bortre stolpen som bara kunde vispa in 1-0 i öppen målbur. Mora var sedan flera gånger nära att också utöka ledningen men fick inte in pucken. Istället kontrade Timrå in 1-1 efter att man turligt fått med sig pucken i ett två mot ett läge. Gästerna hade lite senare en exakt kopia på den situationen men då fick man inte pucken i nät. Perioden avslutades med en gyllene chans för Mora att gå till paus med en 2-1 ledning när man fick spela fem mot tre i hela två minuter. Powerplayet hade dock en del övrigt att önska och utdelningen uteblev utan några riktigt farliga chanser.

Mora som varit riktigt bra så här långt i matchen höjde nivån ännu mer i den tredje perioden där man mer eller mindre dominerade totalt vilket också skotten 16-4 visar. Efter ett flertal missade chanser fick man till sist återigen en jättemöjlighet när man på nytt fick spela fem mot tre i två minuter efter 14:03. Den här gången gjorde man inget misstag utan behövde bara 20 sekunder på sig innan Johan Persson med sitt andra mål för dagen skickade in 2-1. Daniel Ljunggren kunde sedan sätta spiken i kistan när han lyfte in 3-1 i öppen målbur med 33 sekunder kvar.