J18 vann hemma mot BIK Karlskoga

10 november 2022 21:44

Efter ett lite längre speluppehåll så var det återigen dags för Mora IK J18 att spela match igen. Under torsdagskvällen var det BIK Karlskoga som var på besök och efter en målrik och spännande tillställning så slutade matchen med en 5-4 vinst till Mora.


Den nyspolade isen i Smidjegrav hade knappt hunnit frysa innan MIK var i målprotokollet. Med klockan på 1:43 så avlossade Edwin Aronsson ett backskott som letade sig ända in i mål med hjälp av en aningen skymd målvakt i bortalagets målbur.

Fortsättningsvis bjöd den första perioden på ett spel där båda lagen var hyfsat jämna sett till målchanser, men Mora skulle fortsätta att spela enkelt och inte bjuda på något, bland annat genom ett väl genomfört boxplay i mitten av perioden.

Vid tid 17:17 så hittade Mora ännu en gång in i offensiv zon, Melvin Lönnemyr tog initiativ och avlossade ett skott som trillade in i nät och 2-0 MIK.

Ännu ett powerplay tillkom för BIK Karlskoga i slutminuterna men boxplayenheterna i Mora höll tätt under den resterande tiden och tvåmålsledningen kvarstod när signalen ljöd efter 20 minuters spel.

I liknande stil som den första perioden så skulle Mora näta snabbt och även denna gång genom Edwin Aronsson. Efter 34 sekunders spel i den andra perioden så drog backen in hans andra mål för kvällen och sitt fjärde för säsongen.

Under den större delen av mittperioden så fortsatte MIK att hålla spelet i stort sett felfritt men trots det så lyckades Karlskoga reducera matchen till 3-1 med 18:22 på klockan efter att Ludwig Sundström stötte in pucken från position i slottet.

Mora skulle trots den sena reduceringspucken inleda den tredje perioden med en betryggande replik. Under ett powerplayspel som startade knackigt så var det tillslut kaptenen Melker Bertals som återställde tremålsledningen genom att peta in pucken mellan benskydden på Oliwer Englund i Karlskogas mål efter 2:10.

Men bortalaget visade sig inte vara punkterade när de bara fyra minuter senare reducerade ledningen ytterligare en gång, efter att en oväntad puck trillade in bakom Stridbeck i Moras mål.

Mora högg tillbaka ännu en gång två minuter senare med ett till mål i ett effektivt powerplay. 5-2 målet innebar också att MIK fick två stycken tvåmålsskyttar då det var Melvin Lönnemyrs andra som gjordes när han pricksköt in pucken.

Trots det så skulle inte heller det målet punktera matchen när Karlskoga fortsatte att nöta på och satte två reduceringspuckar på kort tid och ställningen var då 5-4 till Mora med runt fem minuter kvar på klockan.

MIK lyckades hålla tätt under de kvarvarande minuterna och matchen som såg ut att bli en komfortabel vinst blev lite onödigt spännande för Moras del. Hursomhelst så blev det tre nya och viktiga poäng för J18 som därmed avancerar uppåt i tabellen.

J18:s nästa match finner vi om en vecka när det blir bussresa ner till Värmland för att möta Grums klockan 19:00.