Mora mirakelvände borta mot Frölunda
Publicerad: 2018-09-22
SHL
Miraklet i Göteborg. Mora var totalt utspelade i två perioder, men kunde under matchens sista tre minuter vända ett tvåmålsunderläge till seger med 4-3 mot Frölunda. -Det här är en sport man aldrig blir klok på. Sådant här händer inte så ofta, men vi gick ner på spelare, valde att spela de som var pigga, och vi visade att vi är en stark grupp, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore

Men trots den sköna segern så var det här en tuff uppgift för Mora. Hemma i Scandinavium startar alltid Frölunda i ett högt tempo, där man pressar tillbaka motståndaren hårt.

Och det var något som också Mora fick erfara. Hemmalaget satte högsta fart från början och under långa stunder var det spel mot ett mål – Moras.

Frölunda radade upp chans efter chans, men Christian Engstrand i gästernas kasse gjorde vad han skulle – och lite till – och motade hela 14 skott.

Mora kom upp i något ströanfall, utan att vaska fram någon målchans av rang.

-Det går undan därute, men det var inte heller någon överraskning. Vi hade gått igenom det innan. Vi går ifrån den här perioden nöjda, där vi krigade på, säger Adam Masuhr, Moras lagkapten, till Cmore.

-Det här kommer inte att hålla i längden utan vi måste ta upp fighten med Frölunda, menade Moratränaren Mats Lusth.

Mora fick några tunga utvisningar i den första perioden, inte minst den på Robin Johansson i periodens slutskede. Efter en crosschecking på Ryan Lasch fick Moras tekningsspecialist lämna planen då domarna bedömde förseelsen som grov och gav Moraspelaren fem minuter = matchstraff.

Det blev en tung start för Mora även i början på den andra perioden.

Hemmalaget kunde ta ledningen i matchen efter bara 19 sekunder, då Chey Genoway hittade rätt med ett skott, när Mora hade två spelare på botbänken.

Frölunda fortsatte sedan att ha stort spelövertag, men det var ändå Mora som kunde kvittera.

Efter att hemmalagets backar fipplat med pucken vid förlängda mållinjen, kunde Oskar Svanlund få tag i pucken och elegant spela fram Matt Bailey som dundrade in kvitteringen.

Några minuter senarre fick Mora Andrew Rowe utvisad, och det tog bara Frölunda tre sekunder att utnyttja den möjligheten. Joel Lundqvist vann tekningen, pucken hamnade hos Patrik Carlsson som pricksköt 2-1.

Även nästa mål i matchen kom från en hemmaspelares klubba. Joel Lundqvist ställde sig i sin favoritposition framför kassen, fick pucken och smällde in 3-1.

-Det känns som vi är sekunden efter i varje situation, och inte får så mycket gjort. Men vi får kriga på, säger Oskar Svanlund, uppvuxen i Lerum, till Cmore.

Och krigade på fortsatte Mora att göra.

Och matchens tre sista minuter kommer att gå till den långa Morahistorien.

17.01: Emil Aronsson reducerar till 2-3. 19.14: Matt Bailey kvitterat till 3-3. 19.58: Michael Haga skickar in segerpucken fram till 4-3.

-Frölunda körde över oss i två perioder, men vi har en grupp som aldrig ger upp. Det här var förstås skönt. Jag har inte gjort så många mål de senaste två säsongerna, så det var skönt att få sätta dit den, säger segeskytten till Cmore.