Mora föll i första matchen i Södertälje
Publicerad: 2023-03-22
Mora hade nog med chanser för att vinna även match tre men var alldeles för ineffektiva på sina målchanser. Desto effektivare var hemmalaget som kunde reducera matchserien till 2-1 efter att ha vunnit matchen med 3-1.

Det var en intensiv och händelserik förstaperiod som vi fick se i Södertälje i kvartsfinalmatch 3. Hemmalaget startade något vassare precis som väntat medan Mora var lite mer på sin vakt. Bortalaget växte dock in i matchen mer och mer och skapade en mängd fina chanser. Bland annat missade Daniel Ljunggren ett friläge och Oscar Bjerselius styrde pucken i stolpen. Även hemmalaget hade en jättechans där Andreas Ljunggren stod för en av säsongens svettigaste räddningar när han räddade upp sin egen retur och där Södertäljespelaren hade så gott som öppen målbur. Trots flera fina möjligheter stod det 0-0 efter 20 spelade minuter. Anmärkningsvärt var också att Kalle Miketinac och Philip Engsund visades ut 5 min plus matchstraff för ett gruff efter slutsignalen.

Den andra perioden blev också en intensiv historia där båda lagen bjöd på både snabb skridskoåkning och fysiskt spel, men det skapades inte alls lika många chanser som i den första perioden. Mora kändes dock något hetare och några gånger var man nära på att överlista hemmalagets målvakt. Det var ändå fortsatt mållöst efter mittenakten.

Hemmalaget fick tyvärr rejäl vind i seglen när man redan efter halvminuten lyckades få in ett ledningsmål. Mora var dock flera gånger om nära på att kvittera men pucken ville inte in den här kvällen. Axel Sundberg hade helt öppet mål för att göra 1-1 men sköt pucken rakt i plocken på målvakten. Samma spelare styrde lite senare oturligt in 2-0 för hemmalaget när man kom i ett två mot ett läge och pucken tog på en skridsko och ställde Ljunggren i målet. Mora fick till slut sin rättvisa reducering när man plockat ut målvakten med 4:30 kvar att spela. Anton Heikkinen var sist på pucken och då återstod nära tre minuter att spela. Man hade på slutet också ett rejält tryck för en kvittering men det slutade istället med en 3-1 puck i öppen målbur.