Mora nollade Almtuna hemma i Jalas Arena
Publicerad: 2020-02-08
HockeyAllsvenskan
Mora tog tre nya viktiga poäng när man hemmaslog Almtuna med 2-0 efter dubbla fullträffar av Dustin Gazley och en hållen nolla av Isak Wallin.

Inledningen av den första perioden var ganska avvaktande där hemmalaget inte hade riktigt samma energi som i de senaste hemmamatcherna. Istället var det gästerna som hade det mesta av spelet även om man inte skapade nämnvärt många chanser. Mora fick ett ypperligt läge att komma in i matchen när man efter 6:30 fick spela med en man mer efter en Almtunautvisning. Dock fick man inte alls spelet i powerplay att stämma. Bättre gick det den andra gången gästerna satt utvisade. Efter riktigt bra snurr i anfallszonen kunde till slut Dustin Gazley på ett iskallt sätt skicka in ledningspucken fram till 1-0 efter 15:50. Målet gav också hemmalaget välbehövlig energi och man var nära på att kunna överlista Almtunas målvakt igen men man fick nöja sig med att gå in i pausen med en 1-0 ledning.

Den andra perioden blev sedan en ganska händelsefattig historia med många felpass och och båda lagen hade svårt att skapa något konstruktivt i anfallsväg. De få gånger som det faktiskt skapades någon farlighet var det p.g.a. någon chanspuck som slängdes in på mål men överlag hade de båda målvakterna en ganska lugn mittenakt, vilket också skotten 6-5 visade.

Mora hade i inledningen av den tredje perioden ett jätteläge när Niki Petti bröt in på mål men avslutet hamnade tyvärr under målvaktens benskydd. Även Almtuna hade chanser strax efteråt när man fick spela powerplay men då klev Isak Wallin fram med några riktigt fina räddningar när det behövdes som mest. Resten av perioden bjöd på ganska böljande spel där Almtuna chansade framåt samtidigt som Mora fick öppnare ytor att anfalla på. Brendan Ranford hade bland annat ett jätteläge att utöka ledningen men gästernas målvakt fick upp plockhandsken i sista stund. 2-0 skulle ändå komma minuter efteråt när Brant Harris elegant spelade fram Dustin Gazley som skickade in pucken i mål för andra gången denna afton. Härefter hade hemmalaget god kontroll på händelserna och även om Almtuna avslutade i spel sex mot fyra, sedan en Moraspelare åkt ut samtidigt som man plockat ut målvakten, hade man inga större problem att hålla undan.