Ny tung förlust hemma i Smidjegrav
Publicerad: 2022-09-30
Mora IK
Mora var det bättre laget under stora delen av matchen, vann skotten med hela 47-29 men fick trots detta se sig besegrade med 3-2 sedan gästerna avgjort med fem minuter kvar.

Mora hade förvisso inte riktigt samma glöd i inledningen av den här matchen som man hade mot Karlskoga, men man var det klart bättre laget till en början. Tyvärr stannade pressen av något när först en Kristianstadspelare filmade till sig en utvisning följt av att domarna hittade ytterligare en Morautvisningen sekunderna senare. Det efterföljande fem mot tre spelet utnyttjade gästerna genom att ta ledningen. Kristianstad skulle innan paus få ytterligare ett mål och detta efter en kontring precis sedan man blivit fulltaliga där Mora precis avslutat ett ganska bra powerplay.

I den andra perioden kom hemmalaget ut som ett nytt lag. Satte hård press och tryckte tillbaka bortalaget långa stunder. Efter en mängd chanser kom till sist en rättvis reducering när Albin Grewe från nära håll stötte in pucken i mål fram till 1-2. Fyllda av energi efter målet skapades ytterligare chanser men pucken ville inte in. Perioden avslutades med en jättemöjlighet för gästerna som för andra gången i matchen fick spela fem mot tre i nästan två minuter efter två minst sagt tveksamma utvisningar. Mora klarade dock ut det hela på ett riktigt bra sätt.

I den tredje perioden kom sedan kvitteringen när Axel Sundberg skickade in pucken mot mål och den gick in bakom en skymd målvakt. 2-2 i detta läge och man hade sedan bud på mer men trots flera fina möjligheter ville pucken inte in i mål. Det hela slutade istället med ett bortamål fem minuter från slutet sedan man utnyttjat ett av få anfall i den tredje perioden. Mora plockade på slutet ut målvakten men kom inte närmare.

Nästa match är på onsdag när AIK gästar Smidjegrav Arena.