Hedberg: -Det som inte fanns där igår måste finnas där idag
Publicerad: 2020-12-14
Mora IK
Den intensiva bortaturnén för Moras del är nu inne i sin slutfas. Efter bortamöten mot Tingsryd, Väsby och Timrå är det ikväll dags för nästa uppgift. Att försöka få med sig tre poäng mot tabelltvåan Björklöven.

-Det här är en chans för oss att komma tillbaka hem med en okey roadtrip i bagaget. Tar vi tre poäng idag skulle det kännas bättre, men då krävs en rejäl uppryckning från gårdagens insats, konstaterar tränare Johan Hedberg.

Nej, segern borta mot Väsby i fredags kunde tyvärr inte följas upp med en ny mot Timrå. Trots att man startade matchen bra tappade man dessvärre spelet i den andra perioden, släppte in fyra raka mål, och satte sig i en uppförsbacke som skulle visa sig vara allt för brant.

-Det var faktiskt inte mycket som var bra med gårdagen. Vi hamnar i ett läge just nu där vi är på mellanhand. Vi är varken aggressiva eller tighta i defensiven. Vi känner att vi bara jagar puck och anledningen till det är att vi inte gör de enkla sakerna. Vi slår dåliga passningar, vi har dåliga positioner, vi har dåligt med fart. Vi måste tillbaka till vår identitet. Det som inte fanns där igår måste finnas där idag, säger Johan.

Just andraperioderna har varit problematiska de fem senaste matcherna. Laget har en nämligen en förkrossande målskillnad i just mittenakten med 2-14, men Johan hittar inte riktigt svaret på vad det är som gjort att det blivit så. -Jag har funderat lite på det, om vi tar för långa byten osv men jag tycker inte att jag hittar något specifikt. Vi sätter oss bara i situationer som är skadliga för oss, bland annat genom att bara kasta bort puckarna. Varför vi gör just detta i andra perioden vet jag faktiskt inte.

Efter matchen tog man bussen upp till Umeå där man sovit i natt. Där väntar ikväll match mot Björklöven för första gången den här säsongen. Laget ligger just nu på en andra plats i tabellen med 47 inspelade poäng.

-Det är ett lag som liknar Timrå. Spelar med ett högt tempo, är aggressiva och har ett bra passningsspel. Vi måste tillbaka till vårt spel som är att vara aggressiva, störa dem i mittzonen och inte låta dem spela sig igenom oss. I stort sett allt vi inte var igår behöver vi vara idag, avslutar Johan.

Kenny Åström