Storförlust i den sista matchen borta mot Malmö
Publicerad: 2018-03-10
SHL
Lagets plan var att göra en bra match borta mot Malmö för att få med sig en bra känsla in i det stundande kvalet. Den planen grusades rejält efter en minst sagt svag insats som ledde fram till en 6-1 förlust.

Nej Moras spel stämde inte alls under den första perioden och spelarna såg lika inspererade ut som matchen var av betydelse. Malmö kunde utan några större svårigheter ta ledningen redan efter 2:41 och sedan rullade det på. 2-0 kom efter 10:13 och 3-0 efter 14:12. Samtliga mål kom också till efter att bortalaget visat alldeles för stor passivitet i egen zon och gång på gång låtit hemmaspelarna komma till bra skottlägen.

En liten uppryckning fick vi sedan se i den andra perioden där Mathias Bromé relativt tidigt kunde skicka in reduceringen till 3-1, fint assisterad av Steven Seigo. Närmare än så kom man dock inte den här eftermiddagen och när 4-1 kom med fyra minuter kvar gick luften ur helt.

Malmö gjorde ytterligare två mål i den tredje perioden och vann till sist med hela 6-1.

Nu har man två veckor på sig att hitta formen innan kvalet.