Mora tog tre blytunga poäng i Linköping
Publicerad: 2019-01-10
SHL
Linköping har varit en riktig mardrömsmotståndare men ikväll bröt man äntligen en 21 matchers lång svit utan seger mot östgötarna. Efter en riktigt bra bortamatch kunde Mora stå som segrare med 4-2 där bland annat Andrew Rowe stod för två nya mål.

Mora som haft det tungt på bortaplan en längre tid har ofta släppt in första målet och fått börja jaga. Idag bröt man det mönstret när en glödhet Andrew Rowe skickade in ledningsmålet redan efter 26 sekunder. Från position bakom mål gick han runt och skickade upp pucken i krysset med en backhand. Det är förövrigt det snabbaste mål Mora gjort på bortaplan under tiden i Elitserien/SHL. Målet gav energi och med lite mer tur kunde man mycket väl gjort flera mål under matchens första 10 minuter där man var det klart bättre laget och spelade med en härlig fart och intensitet. Ju längre perioden gick, desto mer kamp blev det och efter flera misstänkta utvisningssituationer utan åtgärd hittade domarna till sist en utvisning på Nils Carnbäck efter 19:12. Det tog tyvärr bara sex sekunder för hemmalaget att utnyttja sitt överläge och sätta dit kvitteringen till 1-1, vilket kanske inte var helt logiskt sett till hur matchen sett ut fram till det läget.

Inledningen av den andra perioden var jämn där det var mycket kamp utan att lagen skapade speciellt mycket chanser. De skulle dock dyka upp så småningom efter att hemmalaget tappat puck i offensiv zon och Andrew Rowe snott åt sig pucken och skapat sig ett friläge. Han gjorde inga som helst misstag utan grundlurade målvakten och skickade in 2-1 för Mora efter 7:21. Och det var inte slut där. Mindre än minuten senare skickade man in pucken mot mål och efter en rörig situation höll sig Sebastian Hartmann framme och skickade in 3-1 på tennis. Hemmalaget tog här timeout utan att få någon nämnvärd effekt. Det var fortsatt väldigt mycket Mora resten av perioden som mycket väl kunnat göra fler mål om man haft marginalerna med sig.

I den tredje perioden satsade hemmalaget framåt med allt man hade men ett stabilt Moraförsvar såg till att Linköping inte kom till de där riktigt heta chanserna. Närmare än ett ribbskott från den tidigare Morabacken Lukas Bengtsson kom man inte. Mora kunde istället göra 4-1 genom Michael Haga och efter det kunde man spela av matchen på ett riktigt bra sätt. Linköping lyckades förvisso göra ytterligare ett mål men då återstod endast åtta sekunder.

Nästa match är redan på lördag då Frölunda gästar Jalas Arena.