Förlust i typisk försäsongsmatch
Publicerad: 2018-08-16
Försäsong
Älvdalen stod som värd för matchen mellan Mora och Leksand. Tyvärr bjöds inte publiken på någon större underhållning i en match som var av typisk försäsongskaraktär.

Mora startade förvisso piggast men på det stora hela syntes det ganska tydligt att Leksand hade lite mer matchtempo genom sina två tidigare matcher. Leksand tog redan efter fyra minuter också ledningen med 1-0 efter att en styrning letat sig in bakom Isak Wallin i målet. Det blev också periodens enda mål trots att Mora var nära flera gånger att kvittera. Bland annat genom en styrning som gick klockrent i stolpen.

Den andra perioden var fortsatt jämn även om den blev ganska sönderryckt av utvisningar. Båda lagen hade flera möjligheter med både en och två man mer på isen utan att lyckas förvalta sina chanser. Leksand var det lag som stod för de allra vassaste lägena under matchens mittenakt. Bland annat hade man ett två mot noll läge när Mora var en man mer på isen men Isak Wallin gjorde en strålande räddning. Och det var inte den enda han gjorde. Leksand sköt 15 skott i den andra perioden utan att lyckas överlista Moramålvakten.

Leksand fick i den tredje perioden en drömstart med 2-0 redan efter 39 sekunder. Målet kom i powerplay efter en utvisning som hängt med från den andra perioden. Efter målet följde en lång sekvens där det spelmässigt inte hände speciellt mycket. Det krävdes en reducering från Andrew Rowe efter 13:27 för att Mora skulle vakna till på allvar och man gjorde härefter sin bästa period under matchen. Tyvärr fick man inte in något ytterligare mål men chanser saknades absolut inte. Dock var det lite som det brukar vara på försäsongen. Det riktiga flytet finns inte där, både när det gäller passningar och skott.

Nästa match spelas om en vecka då man möter SHL-konkurrenten Brynäs i Hofors.