Ny tung förlust för Mora
Publicerad: 2019-11-01
Ännu en blek insats från hemmalaget slutade i ny förlust. Gästande MODO kunde nämligen vinna utan några större problem med 5-1.

Den första perioden kommer inte hamna i historieböckerna som den mest välspelade perioden. Mora fick en rejäl mardrömsstart med ett insläppt mål redan efter 2 minuter och 18 sekunder. Det var också i det stora hela det som hände under matchens första 20 minuter som i stort präglades av mycket slarv och där större delen av spelet höll sig i mittzonen.

Den andra perioden blev tyvärr inte speciellt mycket bättre spelmässigt. 0-2 kom ganska omgående sedan Moraförsvaret gått bort sig och en MODO-spelare fått hur mycket tid på sig som hellst att skicka in pucken i mål. Mora kom ändå tillbaka omgående när Mattias Nörstebö strax efteråt skickade in pucken från backplats och via en styrning från Alex Linds klubba (?) hamnade pucken i nät fram till 1-2. Här trodde och hoppades nog många på ett energilyft för Mora. Det kom tyvärr av sig helt efter att hemmalaget dragit på sig fler utvisningar på rad och när man i ett av boxplaysspelen slarvat med att få ur pucken ur egen zon gjorde gästerna 3-1.

Mora fick ett riktigt bra läge i den tredje perioden att krypa närmare, men inte ens när man fick spela fem mot tre lyckades man skapa några vassa chanser. Det blev istället 1-4 strax efteråt och därefter var det bara bortalaget för hela slanten. Det var snarare närmare 1-5 än att Mora skulle kunna krypa närmare. Det målet kom också två minuter från slutet sedan en Moraspelare tappat pucken och 1-5 blev därmed slutresultatet.