• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan

Ladda bilen under tiden du ser på hockey

6 november 2018 06:15
Mora IK

Utanför Jalas Arena har Mora Kommun och Mora IK, i samarbete med Dalakraft, nu installerat laddstolpar med totalt sex laddplatser för el- och hybridbilar. Detta i linje med Hållbara Mora men även utifrån önskemål från Mora IK:s hemmapublik.


Det är många som lockas till Jalas Arena under hemmamatcherna för att glädjas med laget och klubben till ytterligare en spännande säsong i SHL! För att svara upp till önskemål från hemmapubliken har Mora IK och Mora Kommun nu valt att utrusta parkeringen med tre destinationsladdare med totalt sex stycken laddplatser.

-Mora är ett självklart stopp för många och vi vill förenkla och skapa möjligheter för fler att köra elbil i framtiden. Det här ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete Hållbara Mora. För oss i Mora kommun är det viktigt att det finns ett tillgängligt utbud av laddstationer. Samarbetet med den lokala aktören Dalakraft gör det möjligt och det är bra för Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande.

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson tillägger: -Vi på Mora IK är såklart stolta att kunna svara på önskemål från våra supporters och erbjuda dem hela sex stycken laddplatser i anslutning till Jalas Arena. Dessutom hinner en vanlig hybridbil gott och väl laddas från 0 till 100% under en hockeymatch medan en ren elbil kanske inte blir fulladdad, men får ett rejält tillskott av energi.

Mats Bengtsson, vd på Dalakraft, avslutar: -Från Dalakrafts sida har vi gjort en stor satsning att bygga det mest omfattande nätverket av kraftfulla snabbladdare i Dalarna, hela elva stycken. Men man får inte heller glömma bort destinationsladdare, alltså möjligheten till laddning där man står parkerad under en längre stund. Detta är en snabbt växande marknad för oss på Dalakraft och det glädjer mig att Mora Kommun och Mora IK gav oss förtroendet.

Laddstolparna som installerats i samarbete med Dalakraft och lokala entreprenörer står klara och platserna är avsedda endast för laddbara fordon. Laddning kommer att ingå i den vanliga parkeringsavgiften i max tre timmar.