• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Ladda bilen under tiden du ser på hockey

6 november 2018 06:15
Mora IK

Utanför Jalas Arena har Mora Kommun och Mora IK, i samarbete med Dalakraft, nu installerat laddstolpar med totalt sex laddplatser för el- och hybridbilar. Detta i linje med Hållbara Mora men även utifrån önskemål från Mora IK:s hemmapublik.


Det är många som lockas till Jalas Arena under hemmamatcherna för att glädjas med laget och klubben till ytterligare en spännande säsong i SHL! För att svara upp till önskemål från hemmapubliken har Mora IK och Mora Kommun nu valt att utrusta parkeringen med tre destinationsladdare med totalt sex stycken laddplatser.

-Mora är ett självklart stopp för många och vi vill förenkla och skapa möjligheter för fler att köra elbil i framtiden. Det här ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete Hållbara Mora. För oss i Mora kommun är det viktigt att det finns ett tillgängligt utbud av laddstationer. Samarbetet med den lokala aktören Dalakraft gör det möjligt och det är bra för Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande.

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson tillägger: -Vi på Mora IK är såklart stolta att kunna svara på önskemål från våra supporters och erbjuda dem hela sex stycken laddplatser i anslutning till Jalas Arena. Dessutom hinner en vanlig hybridbil gott och väl laddas från 0 till 100% under en hockeymatch medan en ren elbil kanske inte blir fulladdad, men får ett rejält tillskott av energi.

Mats Bengtsson, vd på Dalakraft, avslutar: -Från Dalakrafts sida har vi gjort en stor satsning att bygga det mest omfattande nätverket av kraftfulla snabbladdare i Dalarna, hela elva stycken. Men man får inte heller glömma bort destinationsladdare, alltså möjligheten till laddning där man står parkerad under en längre stund. Detta är en snabbt växande marknad för oss på Dalakraft och det glädjer mig att Mora Kommun och Mora IK gav oss förtroendet.

Laddstolparna som installerats i samarbete med Dalakraft och lokala entreprenörer står klara och platserna är avsedda endast för laddbara fordon. Laddning kommer att ingå i den vanliga parkeringsavgiften i max tre timmar.