Stark vändning i tredje gav tre viktiga poäng
Publicerad: 2019-10-27
HockeyAllsvenskan
En mardrömsavslutning på den andra perioden och underläge med 1-3. Då kom Mora ut som ett nytt lag i tredje perioden och vände till seger med 4-3.

Mora fick en drömstart i hemmamötet med Södertälje sedan gästernas Christopher Liljewall fått besöka utvisningsbåset redan efter 15 sekunder. Hemmalaget tackade och tog emot genom att ta ledningen med 1-0 genom Emil Bejmo. Mora var det klart bättre laget under matchens första 20 minuter och hade en hel del chanser att göra ytterligare mål men marginalerna och studsarna var inte riktigt på lagets sida. Det blev istället 1-1 innan paus efter att Viktor Amnér först dragit på sig en utvisning, och målvakten Isak Wallin lite senare tappat pucken ut till en fristående Södertäljespelare som bara hade att lyfta in returen i öppen målbur. Då återstod bara 46 sekunder till paus.

Detta följdes sedan av en ganska händelsefattig andra period där Mora försökte framåt medan gästerna mestadels försvarade sig. När chanserna väl dök upp så förvaltade man det inte alls bra utan man hade problem både i passningsspelet och i avslutningslägena. Södertälje hade inte många chanser i mittenakten men var betydligt mer effektiva när chanserna dök upp. En onödig hemmautvisning i offensiv zon bäddade för matchens andra boxplay i slutminuten. Gästerna behövde bara 11 sekunder att utnyttja det läget genom att göra 1-2. Och som om det inte vore nog så kom även 1-3 blott två sekunder från slutet efter slarv i mittzonen från hemmaspelarna.

Lika dyster som avslutningen på den andra perioden var, lika munter var inledningen av den tredje perioden. Måns Carlsson reducerade först till 2-3 efter 44 sekunder genom en styrning framför mål. Och bara minuten senare var det också kvitterat till 3-3 efter att Jesper Ylivainio först missat öppet mål men tagit revansch på sig själv genom att valla in pucken via gästernas målvakt. Fyllda av energi från de båda målen trummade sedan hemmalaget på för ett ledningsmål och man fick också utdelning när Johan Persson fullbordade vändningen till 4-3 efter 12.47. Södertälje chansade på slutet med utplockad målvakt men det var snarare hemmalaget som var närmast att göra mål i öppen målbur. Matchen slutade därmed 4-3 och Mora tog tre viktiga poäng.