Mora tog två poäng hemma mot Almtuna
Publicerad: 2021-10-08
Mora IK
Mora tog en ny seger hemma mot Almtuna efter ytterligare en match som gick till förlängning.

Mora var det klart bättre laget under matchens första 20 minuter och långa stunder var det spel mot ett mål. Men precis som tidigare under säsongen hade man en del problem med att förvalta sina chanser i mål. Även Almtuna hade sina möjligheter när man satsade på kontringar men Matteus Ward var säkerheten själv. Den första perioden slutade mållöst.

I den andra perioden blev desto öppnare och det var något överraskande Almtuna som tog ledningen redan efter 33 sekunder. Viktor Larsson kvitterade tämligen omgående med ett välplacerat skott i krysset. Det tog dock inte ens en minut innan gästerna återtog ledningen på ett friläge. Mora kom igen och kvitterade efter ett fint mönsteranfall fram till 2-2 där Isac Heens var sist på pucken. Innan perioden var slut hade dessvärre Almtuna lyckats peta in ännu ett mål vilket innebar att det var underläge inför den tredje perioden.

Väl där var det hemmalaget som fortsatt var det bättre laget och man lyckades också få in en ytterst rättvis kvittering efter nio minuters spel när Kalle Miketinac styrde in pucken från nära håll.

Även den här matchen gick till förlängning och väl där avgjorde Robin Johansson vilket innebar två poäng till Mora.