Mora avslutade med seger hemma mot Timrå
Publicerad: 2019-03-14
SHL
Mora avslutade SHL-säsongen 2018/2019 med en 5-3 seger hemma mot Timrå.

Den första perioden i mötet mellan Mora och Timrå var av typisk träningsmatchkaraktär med väldigt få avblåsningar. Det var heller inte mycket till närkampsspel att prata om. Det var hemmalaget som hade det mesta av spelet men visade samtidigt upp en ganska stor ineffektivitet när man kom till de heta lägena. Desto mer effektiva var gästerna som också kunde ta ledning på en styrning framför mål efter 6:58. Mora replikerade ganska snabbt när John Persson från nära håll stänkte in kvitteringen drygt tre minuter senare. När de flesta i publiken satt och väntade på ytterligare ett hemmamål stack gästerna återigen upp i en kontring och lyckades också få in 2-1. Ett resultat som också stod sig perioden ut.

Även i den andra perioden var det fortsatt mycket Mora som stod för det mest konstruktiva i anfallsväg. Man var också flera gånger om nära att få utdelning men gästernas målvakt lyckades hålla sin målbur borta från påhälsning, både genom tur och skicklighet. Till sist lyckades man ändå få till den mycket rättvisa kvitteringen när Mathias Bromé serverade Marek Daloga öppet mål på den bortre stolpen. Sett till målchanser borde hemmalaget utan tvekan haft ledningen med flera mål efter den andra perioden men det var 2-2 efter 40 spelade minuter.

Mora fick sedan en riktig drömstart på den tredje perioden när Michael Haga redan efter drygt två minuter kunde skicka in 3-2 med rappt handledsskott från den högra tekningscirkeln. Minuter senare kom också 4-2 när Adam Masuhr med ett slagskott från nära håll hittade rätt. Timrå lyckades visserligen skapa lite nerv i matchen med tre minuter kvar men deras hopp släcktes definitivt när Alexander Hilmerson kunde skicka in 5-3 i öppen målbur.

Nu väntar en längre vila innan det är dags för SHL-kvalet som inleds hemma i Jalas Arena den 28 mars.