Mora knep tredjeplatsen i SCA-cupen
Publicerad: 2022-08-26
Försäsong
Mora besegrade MoDo i den sista matchen i SCA-cupen. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter förlängning i en match där Kevin Hancock stod för två mål. Det andra målet gjordes av Fabian Ilestedt.

Mora gjorde i det stora hela en bra förstaperiod mot MoDo där man skapade en del lägen samtidigt som man kändes trygga i egen zon. Man fick också en tidig ledning att gå på när Fabian Ilestedt skickade pucken i nät efter tre minuters spel sedan man fått chansen att spela fem mot fyra. MoDo skapade inte speciellt mycket men fick trots detta en turlig kvittering innan paus när Kari Piiroinen missbedömde ett nerlägg från en MoDo-spelare och pucken gick retligt in i mål.

Den andra perioden var fortsatt jämn även om det var Mora som var det något bättre laget. Det var därför inte alls orättvist att resultattavlan visade 2-1 när signalen för paus ljöd. Målet gjordes av Kevin Hancock efter 8:26 när han fick en fri yta och skickade in pucken med ett rappt handledskott.

I den tredje perioden var det en hel del puckinnehav för MoDo som naturligtvis gick för en kvittering. Mora spelade dock fortsatt bra i egen zon och låg allt som oftast rätt i sina positioner. Även Piironen i mål spelade riktigt bra och stabilt när lägena väl dök upp. Tyvärr fick man trots allt in en kvittering när ett backskott letade sig in i mål efter 15:16. MoDo fick sedan avsluta perioden med en man mer på isen sedan Daniel Ljunggren åkt på en utvisning. Men man klarade ut spelet i numerärt underläge på ett bra sätt och matchen gick till förlängning.

Väl där var det Moras tur att spela powerplay och till slut satt pucken i nät när Kevin Hancock återigen siktade in sig och pricksköt in det avgörande målet.

Nästa match är lördagen den 3 september kl. 18 då vi tar emot Östersund hemma i Smidjegrav.