Slovakisk landslagsback klar för Mora IK

5 juni 2018 19:10
Lagbygget

Mora IK fyller på backsidan med den 29-åriga slovakiska landslagsspelaren Marek Daloga som närmast ansluter från tjeckiska ligan och HC Sparta Praha.


Marek har under de senaste tre säsongerna spelat KHL-hockey för Ak Bars Kazan, HC Slovan Bratislava samt Kunlun Red Stars. Totalt har han noterats för 112 matcher i den ryska högstaligan. Förra säsongen avslutade han i det tjeckiska laget HC Sparta Praha. Den storväxta backen (194 cm och 87 kg) fanns också med på isen för Slovakien, både i OS och under vårens VM-turnering i Danmark. Totalt står han noterad för 114 A-landskamper under sin karriär.

-Marek är en av de kraftfullaste skridskoåkarna jag sett. Han är stabil, snabb och bra på att transportera puck. Han har också bra storlek och ett bra skott. En spelare som har spelat många landskamper och också stor erfarenhet från KHL. Vi är jätteglada över att ha fått hans påskrift, säger Anders Forsberg.

-Jag är jätteglad över att ha skrivit på det här kontraktet och ser fram emot att få komma till Mora och få spela i SHL. Jag hade en del anbud från KHL men Svensk hockey lockade mer. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Sverige, säger Marek själv om sitt beslut att välja Mora.