Mora gör klart med fowardstalang

21 april 2016 09:55

Klubben har idag gjort klart med den 18-åriga forwardstalangen Oskar Svanlund som förra säsongen spelade i Troja/Ljungby.


Oskar som har Lerum som moderklubb flyttade som 16-åring till Troja/Ljungby för spel med lagets juniorer. Inför den gångna säsongen flyttades han upp i A-laget och har verkligen haft en spikrak utvecklingskurva uppåt. Totalt noterades han för 13 poäng (7+6) i HockeyEttans grundserie och i kvalet till HockeyAllsvenskan bidrog han med 3 poäng (2+1) på 9 matcher. Nu kommer han att få chansen på en ännu högre nivå.

- Det är en ung spelare som vi såg första gången under FM Mattsson Cup för två år sedan då han fångade vår uppmärksamhet och som vi sedan har följt. Det är en dynamisk spelare med utmärkt skridskoåkning och som spelar tufft. Vi tror att han är väldigt nära att vara redo att spela på den här nivån, säger tränare Jeremy Colliton.

– Det är grymt kul att få chansen. Jag har varit i Mora innan och spelat cup och det verkar vara en fin stad så jag kommer nog trivas. Det känns roligt att ta klivet upp i HockeyAllsvenskan och därmed få ta nya steg i min utveckling, säger Oskar själv som beskriver sig själv så här:

– En skridskosnabb spelare med bra speluppfattning som gärna går in i närkamper och spelar tufft. Jag har också ett bra skott som jag försöker utnyttja så ofta det går.

Kontraktet gäller för de två kommande säsongerna.

Vi hälsar Oskar varmt välkommen till Mora!