Mora tog storseger hemma mot AIK
Publicerad: 2023-01-25
Mora IK
Mora bjöd på en riktigt härlig show hemma i Smidjegrav Arena när man vände ett 0-2 underläge för att till slut vinna med 7-3 efter en rad snygga mål av sju olika spelare!

Mora var dock inte alls med från start i den här matchen där man såg en aning sega ut. Detta kunde också gästerna ta tillvara på genom att göra både 0-1 och 0-2 innan klockan hunnit ticka upp till sex minuter. Man fick därefter ett powerplay där Olle Strandell från sin backposition fick in en viktig reducering till 1-2 bakom en skymd AIK-målvakt. Målet gjorde också att man fick lite mer energi och man var endast ett stolpskott från att kvittera innan paus.

Mora fick istället utdelning i andra perioden och det rejält. Kvitteringen till 2-2 styrde Kalle Miketinac in från nära håll efter ett skott av Heikkinen. Klockan då på 2:04. Nästan exakt två minuter senare hade hemmalaget fullbordat vändningen när Johan Persson med ett riktigt vasst skott satte 3-2 i en spelvändning. Detta fick gästerna att ta en timeout men det hjälpte föga. Mora fortsatte att styra och ställa och när Fabian Ilestedt skickade in en retur fram till 4-2 efter drygt sju minuters spel valde man att byta målvakt. Mora dominerade långa stunder i den andra perioden och skapade chans efter chans. Det kändes mest som en tidsfråga innan ännu ett mål skulle komma och det gjorde det. Jonathan Myrenberg åkte sig loss på högerkanten och avslutade med ett vasst avslut i närmaste krysset. En strålande period för Mora som därmed ledde med 5-2 inför den tredje perioden.

Väl där var perioden endast en minut gammal när Axel Sundberg hittade nätet efter strålande passning av Anton Heikkinen fram till 6-2. AIK reducerade strax efteråt efter att hemmalaget tappat puck i offensiv zon. Men detta var aldrig något snack om saken. Mora hade full kontroll på händelserna och kunde dessutom fastställa slutresultatet till 7-3 efter att Fabian Ilestedt tagit pucken från egen zon och genom hela AIK försvaret för att sedan servera Daniel Ljunggren pucken som pricksköt in pucken i nät.

Nästa match är på fredag mot serieledande MoDo hemma i Smidjegrav Arena. Matchstart kl. 20:30.