Mora värvar AHL-meriterad forward
Publicerad: 2016-04-23

Mora IK har gjort klart med den 23-åriga amerikanen Alex Aleardi som förra säsongen representerade Asplöven.

Alex som är född i Fort Wayne i USA har trots sin ålder en fin meritlista på sitt CV.
Som junior gjorde han 251 poäng på 345 matcher i den kanadensiska juniorligan OHL.
Som senior har han sedan gjort 48 poäng på 47 matcher i ECHL samt 41 poäng på 92 AHL-matcher. Inför förra säsongen flyttade Alex till Rögle där han dock inte fick spelet att stämma riktigt och efter halva säsongen tog istället Asplöven över kontraktet. Väl där hade han bäst poängsnitt av samtliga spelare då han stod för 14 poäng på 19 matcher i HockeyAllsvenskan.

- Det är en spelare med en utmärkt skridskoåkning, är skicklig med pucken och en bra avslutare. Han besitter fina offensiva kvalitéer och vi vill hjälpa honom att bli en konsekvent producerande spelare i den här serien, säger Moras tränare Jeremy Colliton om sitt nyförvärv.

- Jag valde att skriva på för Mora efter att jag pratat med Jeremy och han berättat om laget och organisationen. Det känns som ett perfekt val för mig. Jag tyckte om arenan och atmosfären från fansen när vi mötte Mora med Asplöven också, säger Alex själv och berättar om sina tankar inför kommande säsong:
- Målsättningen är att växa och utvecklas som spelare och självklart också hjälpa laget till en playoffplats. Det känns som jag kan uppnå detta med Jeremy som tränare. Det ska bli jätteroligt att vara en del av det här laget.

Vi hälsar Alex varmt välkommen till Mora IK!

Kenny Åström