Mora föll mot AIK efter förlängning
Publicerad: 2021-01-22
HockeyAllsvenskan
Mora var det bättre laget sett över 60 minuter och förtjänade ett betydligt bättre öde än som blev fallet i dagens match. Gästerna kunde nämligen lämna Smidjegrav Arena med två poäng efter 2-1 i förlängningen.

Den första perioden bjöd på ganska fartfylld och underhållande hockey mellan två lag som ville framåt. Hemmalaget fick redan efter 38 sekunder möjligheten i spel fem mot fyra sedan en AIK-spelare satt in en tackling i ryggen på Lukas Wernblom. Trots ett (som vanligt) bra powerplay med flera fina chanser uteblev målet den här gången. Även om det var Mora som hade det mesta av spelet och det lag som skapade mest så var gästerna inte alls ofarliga. Bland annat hade man ett skott i stolpen. Även AIK fick testa lyckan i spel fem mot fyra under matchens första 20 minuter men Mora spelade bra i sitt numerära underläge. Den första perioden slutade 0-0.

Den andra perioden var i mångt och mycket lik den första perioden. Både lagen hade möjligheter i spel fem mot fyra. Mora en gång och AIK två gånger. Hemmalagets powerplay var fortsatt bra men inte heller i mittenakten lyckades man spräcka målnollan i den här spelformen. Det lyckades inte heller AIK med. Mycket tack vare ett fortsatt bra spel i numerärt underläge från Moras sida. Istället var det i spel fem mot fem som matchens första mål kom. Ludvig Larsson fångade upp en konstig sargstuds i offensiv zon och spelade fram en framrusande Isac Heens som stänkte dit sitt första mål för säsongen. Det blev andra periodens enda mål även om framförallt hemmalaget hade bud på flera. Bland annat hade Lukas Wernblom ett jätteläge efter ett fint klapp-klapp-anfall men AIKs målvakt lyckades turligt rädda pucken.

Tyvärr räckte inte hemmalagets 1-0 ledning till tre poäng denna kväll. AIK lyckades kvittera till 1-1 efter 5:35 in på den tredje perioden när ett skott från blå linjen letade sig i nät. Trots att hemmalaget forcerade för att återta ledningen och trots att man hade flera lägen så lyckades man inte få in någon mer puck. Matchen gick därför till förlängning där ett felpass i egen zon från Mora tyvärr gjorde att AIK tog hand om bonuspoängen.