I en mycket jämn match förlorade Mora till slut med 2-3 mot Frölunda
Publicerad: 2019-01-12
SHL
Moras två långa segersvit bröts i en händelserik match där två jämna och bra lag kämpade hårt hela matchen. Frölunda hade det lilla extra flytet och tog alla tre poängen.

Mora IK kom till match med stort självförtroende efter två raka segrar. Första perioden startade med en hög intensitet från bägge lagen och man tog ut varandra ganska väl. Efter halva perioden började Mora ta över allt mer och hade flera långa anfall och bra målchanser. I ett till synes ganska ofarligt anfall av gästerna slutade dock med mål 0-1 efter ett snabbt oväntat skott framför Moras mål. Moras slitvarg Oscar Svanlund hade därefter ett friläge men målvakten räddade. Resultatet stod sig perioden ut.

Andra perioden bjöd på en händelserik tillställning. Moras duktiga målvakt Janne Juvonen gjorde två kanonräddningar på frilägen från Frölundaspelare. Hemmalaget hade också ett mycket bra powerplay spel men utan att få in pucken i mål. Mål åt båda håll, först kvitterade hemmalaget till 1-1 redan efter 31 sekunder av Matej Stransky. Mora tar sedan ledningen med 2-1 av Niki Petti som blev fri i slottet efter en fin passning av Mathias Bromé. Därefter tar gästerna över och får göra både 2-2 och ta ledningen med 2-3 innan perioden är slut.

Tredje perioden innehöll mycket kamp. Mora försökte skapa chanser och hade några bra chanser. Gästerna spelade på resultatet, höll Mora spelare på utsidan i egen zon och anföll med allt mindre folk. Två mycket jämna lag tog ut varandra. I slutet av matchen försökte Mora försökte plocka ut sin målvakt i jakten på kvittering men fick inte till någon riktigt het målchans. Gästerna från Göteborg fredade sitt mål, tiden rann ut och Frölunda vann till slut med 2-3 i en jämn match.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är torsdag 17 januari kl. 19 mot gästande Rögle. Mycket välkomna!