Svagt insats av Mora som föll mot Södertälje
Publicerad: 2019-12-04
Mora IK
Oskar Svanlund gav Mora ledningen genom kvällens snyggaste mål. Det var dessvärre också kvällens enda glädjeämne i en match som Mora förlorade med 3-1 efter en riktigt svag insats.

Den första perioden bjöd inte på någon större hockeyunderhållning. Det var en hel del slarv från båda håll och det gällde framförallt när det kom till passningsspelet. Chansmässigt var det till en början ganska glest mellan tillfällena men ju längre perioden gick, desto mer skapades. Det var också Mora som kunde sätta sig i förarsätet när Oskar Svanlund genom en riktigt fin soloprestation skickade in 1-0 efter 5:18. Oskar tunnlade först sin motståndare och slet sig fri innan han avslutade med att lyfta upp pucken i nättaket med en backhand. Glädjen blev tyvärr kortvarig för bara sekunder senare var det kvitterat efter ett en hemmaspelare avlossat ett skott ovanför båda tekningscirklarna bakom en annars duktig Matteus Ward i Moramålet. Södertälje vann skotten med hela 12-4 i den första perioden men den största anledningen till detta var att man fick spela powerplay tre gånger. Bortalaget var dock bra i sitt boxplayspel och kunde hålla ut.

Spelet blev tyvärr inte bättre i den andra perioden där det fortsatte att slarvas samtidigt som tempot gick ner. Mora var till en början det lag som fick till mest spel i anfallszonen men hade svårt att komma in framför mål och skapa några hetare chanser. Istället var det hemmalaget som kunde ta ledningen efter slarv i egen zon. Och det skulle bli mer av den varan för efter att ha misslyckats med att få ur pucken ur egen zon blev det också 3-1 till Södertälje. Det var ställningen efter 40 spelade minuter som var minst sagt bleka från bortalaget.

Och nej, detta var inte Moras kväll. Tempot var fortsatt lågt i den tredje perioden samtidigt som passningsspelet fortsatte att vara slarvigt. Förutom detta vann man knappt en enda närkamp. Den enda gången man fick lite snurr i anfallszonen var när man under två tillfällen fick spela powerplay. Någon utdelning fick man dock inte och det blev därmed återigen förlust.