Mora besegrade serieledande Modo på bortaplan
Publicerad: 2023-02-11
Mora IK
Mora stod för en stark prestation när man besegrade Modo på bortaplan med 5-4 efter förlängning. Detta efter en riktigt svängig match där Måns Carlsson räddade poängen med sin kvittering med blott 9 sekunder kvar att spela och där Anton Heikkinen kunde avgöra i förlängningen.

Sju timmar i buss och en match i benen sedan igår. Förutsättningarna var minst sagt tuffa inför kvällens bortamatch mot serieledande Modo. Mora gjorde det ändå bra under matchens första 20 minuter där man allt som oftast låg på rätt sida av sina motståndarspelare. Man skapade också matchens första lägen där Johan Persson hade den bästa av dem men skottet dessvärre rakt i magen på målvakten. Hemmalaget hade inte speciellt många heta chanser de heller men lyckades ändå ta tillvara på en av möjligheterna fram till 1-0 sedan ett skott letat sig in i nättaket bakom Kari Piiroinen.

I den andra perioden var det till en början mycket Modo som också skulle utöka sin ledning till 2-0 när man fick chansen i spel fem mot fyra och pucken gick i mål efter en tilltrasslad situation. Mora fick på slutet en jättemöjlighet att reducera när man fick ett straffslag. Johan Persson som tog hand om straffen fick dock se sitt avslut gå mellan benen på målvakten och precis utanför stolpen. Reduceringen kom ändå precis innan slutet när Hancock fångade upp en lös puck framför mål och satte dit 2-1 med 26 sekunder kvar att spela.

Mora fick verkligen energi av det sena målet och klev ut i den tredje perioden starkt. Efter flera fina chanser kom kvitteringen till 2-2 när Nicklas Heinerö fick på en bra träff efter 3:35. Mora tog härefter över matchen och när Johan Persson skickade in 3-2 efter 8:41 efter en tilltrasslad situation var vändningen fullbordad. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och göra både 3-3 och 4-3 och var på väg med segern. Men Mora ger sig inte, det har vi sett förut. Man lyfte ut målvakten för att satsa på en extra utespelare och med blått 9 sekunder kvar skickade Måns Carlsson in kvitteringen till 4-4 med blott 9 sekunder kvar att spela. Mora

Mora som haft det ganska tufft i förlängningsspelet under säsongen tog direkt tag i taktpinnen och Johan Persson var ytterst nära på att kunna avgöra när han fick se pucken gå precis utanför målet och fastna på utsidan av stolpen. En ny chans för Mora strax efteråt skulle ändå avgöra matchen när Anton Heikkinen fick ett friläge som han utnyttjade genom att skicka in segermålet fram till 5-4.

En riktigt stark seger för Mora som därmed bara är tre poäng bakom Björklöven på tredjeplatsen. Nästa match är på onsdag när vi möter Södertälje hemma i Smidjegrav Arena.