Mängder med utvisningar stjälpte Mora mot MODO
Publicerad: 2020-09-18
SCA-Cupen
Mora åkte återigen på mängder med utvisningar och fick spela en fjärdedel av matchen med en (ibland två) man mindre på isen. Trots detta stod man upp bra och var nära på att ta poäng för andra matchen i rad.

Mora satte högsta fart från start och fick omgående utdelning när Isac Andersson skickade in 1-0 redan efter 1:55. Därefter fick vi ett längre avbrott p.g.a. problem med ett plexiglas och kanske just det påverkade spelet för resten av perioden? För efter avbrottet var det nämligen ganska hafsigt spel och få målchanser. Mora hade ändå det mesta av spelet och var betydligt närmare 2-0 än att MODO skulle göra 1-1.

Betydligt mer hände det i den andra perioden, även om det var långt ifrån något ordnat spel vi bjöds på. Båda lagen turades om att anfalla och båda målvakterna hade en hel del att göra. MODO hade kanske något mer av spelet i mittenakten men hade också hjälp av tre möjligheter i spel fem mot fyra. Moras boxplay var precis som i matchen mot Timrå bra och man var en gång ytterst nära på att göra mål när Robin Johansson frispelade Nils Thomasson framför mål, men han missade tyvärr avslutet. Ett mål fick vi se i den andra perioden och det var dessvärre MODO som gjorde det sedan två Moraspelare oturligt nog krockat i egen zon vilket bjöd på alltför öppna ytor.

Många hade nog hoppats på en riktigt spännande och fartfylld avslutning på den här matchen. Och spännande blev den, även om allt handlade om hur länge Mora skulle kunna orka hålla ut i boxplay. Scenerna som utspelades i den tredje perioden var minst sagt märkliga. Domarna hittade nämligen utvisning på utvisning på Moraspelare medan man släppte allting åt andra hållet. Mora fick tillbringa närmare hälften av perioden i boxplay varav två minuter i spel tre mot fem. Ja domarna valde till och med att skicka upp tränare Johan Hedberg på läktaren. Trots ett fortsatt riktigt bra boxplay orkade man till slut inte hålla emot längre och MODO gjorde 2-1 efter 17:04. Matchen avslutades med att MODOs Filip Sveningsson satte in en huvudtackling på Lukas Wernblom och Mora fick avsluta sista minuten i powerplay. Tyvärr lyckades man dock inte komma till en kvittering.

Imorgon spelas sista matchen i SCA-cupen mot Björklöven kl. 14:00.

MATCHENS BÄSTA Vi hade seriens sämsta boxplay förra säsongen statistiskt sett. Av det har vi inte sett någonting nu under försäsongen. Trots att vi fick spela 25% av matchen i numerärt underläge släppte vi bara in ett mål.

MATCHENS DELIKATESS Vi ska erkänna att MODOs 2-1 mål var snyggt men matchens delikatess var ändå den chans Lukas Wernblom fick i tredje perioden. En riktigt fin dragning från nära håll som ställde målvakten som turligt räddade. Synd bara att avslutet inte satt lite högre upp.

MATCHENS TACK Till alla er som tagit sig upp till Sundsvall för att stötta oss från läktaren!