Ny förlust efter förlängning på hemmaplan
Publicerad: 2021-02-28
Mora IK
Hemmaplan och förlängningar är inget vinnande koncept för Moras del just nu. Mot Västerås föll man olyckligt nog, precis som i fredags, efter förlängning även om man stora delar av matchen var det bättre laget.

De första minuterna bjöd på ganska avvaktande spel där inget av lagen skapade några speciella farligheter. Gästerna hade sitt första skott på mål efter 5:46 och oturligt nog letade sig också det skottet in i mål. En olycka kommer sällan ensam och minuter senare kom också 0-2 på en styrning via en klubba som såg misstänkt hög ut. Domarna valde trots allt inte att videogranska. Hemmalaget fick sedan kontakt målmässigt när Filip Lennström frispelades och ensam med målvakten gjorde han inget misstag och skickade in sitt första mål för säsongen. Tyvärr fick hemmalaget ändå gå till pausvila med ett tvåmålsunderläge sedan gästerna gjort 1-3 efter att hemmalaget slarvat i egen zon.

Mora fick sedan en drömstart på den andra perioden när Ludvig Larsson redan efter 29 sekunder skickade in reducering till 2-3. När hemmalaget några minuter senare också fick spela powerplay fick man utdelningen igen. Simon Johansson sköt och framför mål styrde Oskar Stål-Lyrenäs in pucken i nät fram till 3-3. Matchen hettade härefter till när Ludvig Larsson fick en tackling bakifrån och blev liggandes på isen. Domarna visade i det här läget ut Ludvig två minuter för abuse of officials och Västerås fick spela fem mot fyra efter den situationen. Det blev dock kortvarigt för precis efter nedsläpp visades en spelare från bortalaget ut. Även om det var Mora som skapade det mesta resten av perioden blev det inga mål utan det var 3-3 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden blev sedan mållös där inget av lagen ville bjuda varandra på några chanser. Istället fick matchen återigen avgöras i förlängningen och precis som i fredags var det gästerna som tyvärr kunde vinna i förlängning.