Blekt Mora föll med stora siffror mot Björklöven
Publicerad: 2019-10-25
Mora IK
Laget stod tyvärr för en riktigt blek insats i hemmamötet med Björklöven under fredagskvällen. En match som gästerna vann med hela 6-1.

Mora stod för en riktigt svag förstaperiod i hemmamötet med Björklöven. Hemmalaget skapade förvisso matchens första heta målchans när Johan Persson fick fritt fram men avslutet gick rakt i magen på Björklövenmålvakten. Därefter var det också slut på det roliga. Slarv i egen zon bäddade för ett insläppt mål redan efter 1:19. Det tog sedan bara dryga minuten innan man bjöd bortalaget på ett jätteläge igen och 0-2 på resultattavlan var ett faktum. Detta tvingade tränarna att ta timeout men spelmässigt gav det föga effekt. Det var istället Björklöven för så gott som hela slanten under matchens första 20 minuter. Det blev också 0-3 innan signalen ljöd för paus efter att gästerna fått ett powerplay med 10 sekunder kvar. Man behövde bara några sekunder på sig att utnyttja det läget.

Tyvärr blev det inte ett dugg bättre i den andra perioden. Mora fortsatte slarva och gästerna fortsatte att utnyttja misstagen. Hemmalaget fick chansen i spel fem mot fyra men istället för en reducering kom 0-4 i boxplay. Där och då kändes det som hemmaspelarna gav upp matchen. Gästerna fick nämligen styra och ställa hur man ville och man gjorde dessutom ytterligare två mål fram till 0-6 innan den andra perioden var över.

Den tredje perioden blev sedan bara en lång transportsträcka där lagen mer eller mindre bara spelade av matchen. Mora fick in ett tröstmål till 1-6 genom Johan Persson vilket blev periodens enda mål. Noterbart är också att juniormålvakten Oliver Norgren fick komma in i den tredje perioden och gjorde det riktigt bra. Han räddade samtliga av Björklövens 9 skott på mål.