Mora är ett vinnande lag igen
Publicerad: 2021-01-29
Mora IK är tillbaka på vinnarspåret igen och det verkar som att laget trivs bättre att spela borta än hemma. Almtuna besegrades med sköna 3-0 och det var också den nionde raka segern mot Uppsalagänget.

-En av nycklarna för oss var att Matteus Ward spelade bra i kassen. Viktigt ockå att vi fick igång linorna som ska visa vägen, säger Moratränaren Johan Hedberg til Cmore efter matchen.

Mora hade valt att vaska om rejält i formationerna efter den mindre goda insatsen mot Björklöven senast.

Tillbaka i laget var Alexander Hilmersson, som klev in i första kedjan tillsammans med Johan Persson och Daniel Ljunggren.

Mora kom till spel med den tunga insatsen senast mot Björklöven som ett tungt ok på axlarna.

-Bortsett från den senaste matchen, har vi ändå spelat bra och förtjänat mer poäng än vad vi har fått, sa Moras lagkapten Mattias Nörstebö till Cmore före matchen.

Med tuffa skador på backveteranerna Adam Masuhr och Viktor Amnér, hade Mora lånat in Linköpings backtalang Albert Lyckåsen till helgens båda matcher.

Det var två formsvaga lag som möttes i Uppsala på fredagskvällen. Hemmalaget Almtuna startade piggast och ställde Matteus Ward i Morakassen på vissa prov under inledningen av matchen.

Men det var ändå Mora som kunde ta ledningen i matchen.

Daniel Ljunggren brukar hellre passa än skjuta, men den här gången var det han som kunde ge Mora ledningen med ett skott från den vänstra tekningscirkeln. Då hade 7,52 spelats av matchen.

Resterande delen av perioden blev jämn, men under den första perioden var det ändå Almtuna som hade det mesta av spelet, och som avlossade mest skott framåt.

Den andra perioden blev spelmässigt sämre, men chanser från båda hållen saknades inte.

Första riktiga chansen hade Mora genom backen Viktor Larsson när 6,10 hade spelats.

Även nästa stora chans fick Mora genom Lukas Wernblom, som fick en passning från Oskar Stål Lyrenäs. Men i det avgörande skeendet missade Wernblom pucken i ett bra skottläge.

I slutet av perioden skapade Mora ett bra tryck mot hemmakassen. Almtunaspelarna fick kämpa rejält, och med dykarskor på fötterna redde man ut det hela.

I slutskedet åkte Oscar Eklind ut för Mora, och på den utvisningen hade hemmalaget ett tar fina chanser.

Inte minst minns vi Matteus Ward fina räddning på William Haags chans, där Almtunaspelaren smög upp bakom ett passivt Moraförsvar i slutsekunderna och utmanade gästernas målvakt.

Inför den sista perioden valde Mora att gå tillbaka till kända formationer.

Under periodens inledande minuter lyckades Mora vid flera tillfällen att skapa ett bra tryck mot Almtuna i anfallszon. Laget hade dock svårt att vaska fram det där riktigt farliga chanserna.

Men det var ändå gästerna som skulle göra nästa mål i matchen. I en snabb spelvändning kom Mora i ett två mot ett läge. Oskar Stål Lyrenäs spelade fram Lukas Wernblom som pricksköt in 2-0 bakom Erik Hanses i hemmakassen.

Strax efter var det Johan Persson som fick nästa fina chans i matchen, men pucken ville inte in.

Mora fortsatte att spela stabilt under resterande delen av perioden, och lagkaptenen, vilken match han gjorde, Mattias Nörstebö kunde skicka in 3-0 i tom kasse när hemmalaget hade chansat att ta ut målvaken. Då hade 17,42 spelats av den sista perioden.

-Mattias var jättebra, intensiv och tät, Så här måste han spela, säger Johan Hedberg om sin lagkapten som klev fram på bästa sätt när det behövdes som mest.

I morgon är det matchdags igen. BIK Karlskoga väntar i Smidjegrav. Återstår att se som Mora kan bli ett vinnande hemmalag igen!