Mora nollade Skellefteå i Strömsund
Publicerad: 2017-09-06

I en chansrik men målfattig historia kunde till sista Mora vinna mot Skellefteå med 1-0 efter att Michael Haga avgjort i förlängning.

Mora kom till Strömsund med en hel del spelare på frånvarolistan, men det verkade inte störa laget nämnvärt. Man fick visserligen en ganska jobbig start när Keaton Ellerby åkte på en utvisning redan efter 28 sekunder. Man fick också kämpa för att freda sitt mål i det efterföljande boxplayspelet och Christian Engstrand värmdes upp rejält när Skellefteå satte upp en hård press. När Mora väl var fulltaligt och fick iväg sitt första skott på mål efter sex minuters spel tog man stundtals över spelet och hade under matchens första 20 minuter flera fina möjligheter att kunna ta ledningen. Bland annat genom Daniel Grillfors som efter en fin passning av Hilmersson fick ett kanonläge i slottet men skottet gick rakt på målvakten. Skellefteå var heller inte ofarliga även om Moraförsvaret för det mesta såg riktigt stabilt ut i den första perioden. Några mål blev det inte utan lagen gick till periodvila med 0-0 på resultattavlan.

Även den andra perioden blev en jämn tillställning och också lite öppnare. Det var mycket böljande spel fram och tillbaka och båda lagen turades om att anfall och skapa lägen. Ja chanser fanns det också ganska gott om men två riktigt bra målvakter såg till att täppa igen. Bästa chansen för Mora hade Emil Bejmo och Mathias Bromé men en passning för mycket framför mål gjorde att det tyvärr inte blev utdelning då. Mora hade ett läge i spel fem mot fyra i mellanakten men fick inte alls spelet att stämma. Bättre spel var det av Skellefteå i samma spelform och man var bara ett stolpskott från att ta ledningen i matchen. Skotten slutade 14-10 men trots detta var det fortfarande mållöst efter den andra perioden.

Lite mer tillknäppt spel blev det i den tredje perioden även om tempot fortsatt var ganska högt. Efter jämnt spel under de första 10 minuterna var det Mora som tog över spelet mer och mer. Man skapade en hel del chanser och var ytterst nära att kunna ta ledningen vid några tillfällen. Så blev det dock inte och istället var det Skellefteå som fick ett jätteläge att avgöra matchen när man fick spela fem mot fyra under matchen sista minut men Moraspelarna inklusive Christian Engstrand klarade återigen ut det hela.

Det gjorde man också i inledningen av förlängningen och när det väl blev spel tre mot tre igen var det till sist Mora som kunde avgöra matchen. Matt Bailey hittade i ett två mot ett läge över till Michael Haga som direktsköt in matchens enda mål.

Om mindre än 24 timmar är det dags för nästa match. Då väntar Luleå hemma i Jalas Arena. Observera att matchstart är kl. 18:00!