Mora tog fjärde raka segern mot MoDo
Publicerad: 2021-12-27
Mora IK
Det blev en dramatisk match i hemmamötet mot MoDo där Mora drog det längsta strået efter att Johan Persson avgjort i förlängningen med sitt 4-3 mål.

Det var annars gästerna som såg något piggare ut inledningsvis och spelet var något mer fördelat i Moras zon än i MoDos. Trots detta skapades inga riktigt heta målchanser och Andreas Ljunggren höll målet fritt från påhälsning. Istället var det hemmalaget som kunde ta ledningen när Emil Oksanen styrde in Axel Bergkvist skott från nära håll. Klockan stod då på 8:39. Målet gav också Mora energi som jämnade ut spelet. Man var dessutom ytterst nära att också öka på till 2-0 i en spelvändning men Anton Heikkinen träffade stolpen när han hade så gott som öppet mål.

Mora fick sedan en drömstart på den andra perioden när Lukas Wernblom skickade in 2-0 redan efter 38 sekunder. Tyvärr blev samma spelare senare utvisad två minuter för en puckout vilket satte lite av tonen för mittenakten. MoDo gjorde dock inget mål i just det läget men fick ändå energi och tog över spelet mer och mer. När Wernblom på nytt åkte ut efter 12:14 var det ytterst nära en reducering men Andreas Ljunggren gjorde några riktigt vassa räddningar och Mora klarade ut spelet i numerärt underläge. Dock kom ändå ett MoDomål till slut när Lukas Wernblom för tredje gången åkte på en utvisning. Den här gången fick han fem minuter plus matchstraff och MoDo behövde bara 15 sekunder på sig att få in pucken. Härefter hade man sedan ett enormt tryck mot trötta hemmaspelare som ändå lyckades hålla undan.

Den tredje perioden blev händelserik. MoDo kvitterade till 2-2 innan Mora på nytt lyckades ta ledningen med 3-2 sedan Nils Thomasson gjort mål i spel fem mot fyra. Glädjen blev dock kortvarig och gästerna kvitterade ytterligare en gång. Två sena MoDo-utvisningar gav dock Mora ett gyllene läge att knipa segern när man fick spela fem mot tre. Dessvärre fick man inte alls spelet att fungera och matchen fick i stället avgöras i förlängningen. Väl där var hemmalaget starkast när Johan Persson skickade in 4-3 med mindre än minuten kvar att spela.