Vilken härlig seger!

11 december 2020 21:33

Mora IK är äntligen tillbaka på vinnarspåret! Det blev en härlig 5-3-seger i bortamatchen mot nykomlingen Väsby.


-En viktig seger. En bra kollektiv insats med ett extra plus för Matteus Ward i kassen, säger Moratränaren Johan Hedberg till Cmore efter matchen.

Efter fyra raka förluster och 5-21 i målskillnad hade Mora vaskat om rejält i kedjeformationerna, för att få till ett trendbrott mot nykomlingen Väsby.

Förändringarna i laget verkade ha gjort Dalalaget gott, för Mora bjöd spelmässigt på en riktigt bra förstaperiod.

Måns Carlsson såg till att ge gästerna ledningen i matchen, när Mora hade Wilson Johansson utvisad.

Moraspelaren vann pucken i kamp med en Väsbyspelare vid anfallsblå, blev helt fri och gjorde inget misstag utan satte pucken i krysset bakom hemmamålvakten. 1-0!

Sedan kom Mora att göra två raka mål i numerärt överläge. Först var det Lukas Wernblom som hittade rätt med ett direktskott och det tog bara 21 sekunder att utnyttja överläget. Målet kom efter 9.36.

Viktor Amnér gjorde två mål senast mot Tingsryd och verkar har hittat siktet rejält.

Nu kom 3-0-målet via ett skott från blå, där lagkamraterna gjorde ett bra jobb framför gästernas mål.

Då hade 11.25 spelats av perioden.

-Jag tycker att vi började perioden som vi vill göra med bra fart. Skönt, efter att vi gått ner oss i de senaste matcherna. Vid målet var det bara att sikta och skjuta efter att lagkompisarna gjort ett bra jobb framför kassen, sa Viktor Amnér till Cmore efter den första perioden.

I den andra perioden kom det mesta att handla om Väsby. Nykomlingen hade vaknat till rejält i periodpausen och kom ut och körde över ett Mora som tappade farten och uppträdde långsamt i det mesta.

Fredrik Strindlund reducerade till 1-3 när 4,35 hade spelats. Målet gav Väsby massor av självförtroende och laget fortsatte att spela vasst.

Efter 6,24 blev Viktor Amnér utvisad och i det numerära överläget kunde Tobias Lindberg valla in pucken i mål via Moramålvakten Matteus Ward.

Det kom nästan att ta tolv minuters spel innan Mora lyckades få till ett anfall av rang. Mora hade tappat matchen fullständigt. Därför kom det inte som en överraskning att hemmalaget kunde kvittera i matchen när 14,17 hade spelats.

Morabacken Adam Masuhr tappade pucken vid egen blå, Väsbys Christian Holmblad blev helt fri och gjorde inget misstag utan satte pucken i nät bakom en maktlös Moramålvakt.

En period som Väsby ägde totalt och där insatsen från Mora hade betydligt mer att önska. Moracoachen Johan Hedberg gjorde vad han kunde genom att vaska om i laget, men någon effekt gav det inte i mellanperioden.

-Vi slog av på takten och gjorde en del individuella misstag. Gjorde om i laget för att hitta pigga spelare, sa Moratränaren Johan Hedberg till Cmore i periodpausen.

Mora hittade tillbaka till ett vägvinnande spel i den sista perioden.

Backen Viktor Larsson kunde göra det viktiga 4-3-målet när 5,29 hade spelats. Den unge Morabacken fick till ett riktigt klassavslut från kanten.

Minuten senare kunde veteranen Alexander Hilmersson göra 5-3.

-Det var kul att få sätta dit pucken i det läget. Jag tycker ändå att vi visade bra moral på det sättet vi kom tillbaka i den tredje perioden. Annars tycker jag vi inte varit oss själva efter coronan, säger Alexander Hilmersson.

Stark vändning av Mora. Men utan Matteus Wards fina spel i kassen hade det inte gått!