Mora jagar revansch mot Luleå

27 december 2017 19:00
SHL

Efter gårdagens mindre bra insats hemma mot Djurgården är det ett revanschsuget lag som reser till Luleå för bortamatch.


Omstarten efter juluppehållet kunde ha varit bättre för Moras del som under tisdagskvällen föll hemma mot Djurgården med hela 0-4. Förutom de första fem minuterna var det inte mycket som stämde för laget under matchens gång.

-Det är ingen match vi är nöjda med någonstans. Vi börjar visserligen helt okey men när vi inte får in pucken där i början och sedan drar på oss några utvisningar tippar det över till Djurgårdens fördel. Jag tycker inte vi visade upp något bra tålamod utan åkte mest och jagade i fel situationer, summerar tränare Mattias Karlin.

Nu finns det ändå snabb chans till revansch för redan under torsdagskvällen är det dags för nästa match. Den här gången är det Luleå som väntar på bortaplan. En lång resa som inleds tidigt imorgon förmiddag med buss till Arlanda för att sedan hoppa på flyget till Luleå.

-Nu ser spelschemat ut som det gör så det är bara att göra det bästa av situationen. Man kan ha världens bästa upplägg och det blir ett dåligt utfall ändå, likväl som man kan ha ett dåligt upplägg för att sedan göra en jättebra match. Det gäller att fokusera och ladda på bästa sätt efter förutsättningarna, säger Mattias.

Mora och Luleå har bara möts en gång tidigare den här säsongen och då var det Mora som gick vinnande ur striden när man vann hemma i Jalas Arena med 5-3. Laget från Norrbotten placerar sig just nu på en nionde plats i tabellen med 43 inspelade poäng. Man har dessutom två raka segrar i bagaget varav den senaste kom igår mot Karlskrona med hela 5-1.

-Vi måste börja med oss själva och framförallt fokusera på att göra rätt bedömningar där ute. Tålamodet och bedömningarna var det vi föll på igår så där måste vi upp. Luleå är ett hårt arbetande lag som har en del spetsspelare också. De vann stort igår och tog även två poäng borta mot Djurgården så det gäller att vi kommer in i matchen på ett bra sätt, säger Mattias.

När det gäller formeringen av laget så väntas en del ändringar i femmorna.

  • Vi kommer att kasta om lite i laget, avslutar Mattias

Klart är i alla fall att Oskar Svanlund och Viktor Amnér inte är med då de båda är utlånade. Förhoppningar finns också att få Jason Akeson spelklar till matchen.