Mora tog tre poäng i ”bortamatchen” mot Almtuna
Publicerad: 2021-03-05
Mora IK
Den första matchen mot Almtuna den här helgen slutade med seger 4-1 i en match där Almtuna stod som hemmalag i Smidjegrav Arena.

Mora fick en riktig pangstart på den första perioden när man redan efter 1:02 fick chansen i spel fem mot fyra. Det tog exakt en minut innan Måns Carlsson skickade in 1-0 från nära håll. Passningen kom från Oskar Stål-Lyrenäs. Det var egentligen det som hände av värde i den första perioden som överlag var ganska tillknäppt där båda lagen turades om att anfalla men där de där riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Almtuna hade två chanser i spel fem mot fyra under de första 20 minuterna men Mora höll undan utan några större problem.

I den andra perioden gick tempot ner en aning och chanserna var fortsatt ganska lätträknade. En kostsam utvisning på Kristoffer Gunnarsson efter halva perioden bjöd dock in Almtuna i matchen igen som lyckades kvittera till 1-1. Mora svarade dock omgående och bara dryga minuten efter målet fångade Daniel Ljunggren upp en puck i mittzonen, gick till anfall själv och fick till ett fint avslut som satt högt bakom Almtunas målvakt.

I den tredje perioden var det väldigt mycket Almtuna som satsade framåt samtidigt som Mora kanske sjönk tillbaka lite väl mycket vissa stunder. Samtidigt spelade man bra i egen zon och låg rätt i sina positioner. När Mora fick ett längre anfall med några minuter kvar lyckades man också sätta viktiga 3-1 när Robin Johansson hittade rätt. Det blev sedan också 4-1 när Alexander Lundqvist lyfte pucken från egen zon in i den öppna målburen när Almtuna chansat med att plocka ut målvakten.

Redan imorgon eftermiddag kl. 15 är det dags för returmöte mot just Almtuna.