Förlust efter straffar för J18 i Daladerbyt mot Leksand
Publicerad: 2018-09-27
J18
Moras J18-lag ställdes under torsdagskvällen mot Leksand på bortaplan. Trots att man sköt hela 45 skott jämfört med hemmalagets 31 fick man se sig besegrade efter straffar.

Efter ett 1-0 underläge i den första perioden kom Mora tillbaka målmässigt i den andra perioden. Isak Garfve kvitterade efter 4:01 och Charles Eklund såg till att ge Mora ledningen med 2-1 efter 8:46. Tyvärr räckte det inte till seger. Hemmalaget kvitterade med bara 25 sekunder kvar av den andra perioden. Både den tredje perioden och förlängningen blev sedan mållös trots ett tydligt skottövertag från Mora. Straffar fick avgöra matchen där hemmalaget gjorde enda målet i den femte straffomgången.

-Surt att förlora en sån här match. Idag var vi helt klart bättre än lokalkonkurrenten. Vi pratade om att vara på plats till 100% och att alla var viktiga för laget. Grabbarna tog tag i det på en gång och trots 0-1 efter första så kändes allt bra. I andra kvitterar vi efter 4 minuter och tar över ledningen efter 8 minuter. Två bra hockeymål. Oturligt nog får de in en kvittering när det återstår 25 sek av perioden. Det fanns inte så mycket att rätta till när grabbarna både jobbar hårdare och dessutom spelmässigt är bättre. Bara att jobba vidare. I tredje tycker vi att matchbilden ser ungefär lika ut som den har gjort och vi vinner skotten med 13-7. I overtimen manövrerar vi ut dem helt och hållet och har 3-4 rejäla frilägen/målchanser, där skulle vi ha avgjort detta. Vi vinner skotten i förlängningen med 6-1. Sen blir det straffläggning där de sätter sin femte och sista straff medans vi tyvärr missar. En bra insats trots straffförlust, som vi tar med oss till nästa drabbning. Alla förtjänar toppbetyg idag, summerar tränare Andreas Olsson.