Stål-Lyrenäs fixade två poäng
Publicerad: 2020-11-01
Mora gjorde en mycket bra bortamatch mot Vita Hästen. Dalalaget fick välförtjänt två poäng med sig hem i bagaget, efter att Oskar Stål-Lyrenäs blivit matchhjälte i förlängningen.

Moras frånvarolista hade växt ytterligare inför matchen mot Vita Hästen. Alexander Hilmersson och Robin Johansson är skadade medan Victor Larsson, Jonathan Granström, Nils Thomasson och Mattias Nörstebö är sjuka.

Den stora frånvaron på backsidan gjorde att 18-årige Nils Nordh fick göra debut i Hockeyallsvenskan.

Mora startade upp matchen på ett bra sätt och vaskade också fram matchens första målchans via ett direktskott från Johan Persson i det första anfallet.

Det blev också Mora som kunde ta ledningen i matchen.

När 5.47 hade spelats drogViktor Amnér på ett skott från blå, och pucken letade sig in i nätmaskorna bakom hemmamålvakten Julius Pohjanoksa. Det var Moraveteranens första mål för säsongen.

Efterhand började Vita Hästen ta för sig allt mer och Moramålvakten Olof Lindbom fick allt mer att göra.

När åtta minuter hade spelats av perioden fick Mora chansen att spela i numerärt överläge, men fick inte alls till spelet.

Men nästa gång en hemmaspelare fick sätt sig på botbänken så slog Mora till. Ett bra power-play-spel avslutades med att Viktor Amnér stänkte in 2-0 när 13.48 hade spelats. Pucken satte sig fast i Hästenmålet så det var ingen tvekan om att det var mål.

Innan dess hade Johan Persson också missat ett friläge.

Under periodens slutdel hade ånyo Vita Hästen, anförda av NHL-lånet och poängkungen Marcus Sörensen, ett par bra lägen där Olof Lindbom klev fram och gjorde några viktiga räddningar.

Men Mora vann skotten med 12-6.

Gästerna inledde även mellanperioden på ett mycket bra sätt- Redan i periodens första byte så hade Isac Heens ett bra läge att öka på ledningen, efter fint förarbete av Daniel Ljunggren och Johan Persson. Men avslutet från Morabackens sida blev alldeles för tamt.

Mora hade ett grepp om spelet under periodens första 7-8 minuter och skapade ett par chanser till men pucken ville inte in.

Efter 9,32 blev Isak Garfvé utvisad och Vita Hästen utnyttjade detta övertag och reducerade till 1-2. Filip Cruseman fick gata att åka på och lurade iskallt Olof Lindbom och la in pucken i mål.

Målet gav hemmaspelarna ny fart under skridskorna och laget började agera mera styrkefullt ute på banan.

Innan perioden var över hade också Vita Hästen sett till att kvittera.

Ludvig Larsson fick sätta sig på botbänken efter att olyckligt fått sin klubba i ansiktet på en Hästenspelare.

Vita Hästen bet sig fast i Moras zon och till slut kunde Marcus Sörensen sätta dit sitt åttonde mål för säsongen fram till 2-2, när 18.38 hade spelats. Ett psykologiskt viktigt mål i periodens slutskede.

Noterbart från den andra perioden var också att Morabacken Viktor Amnér utgick efter att ha åkt på en riktig smäll i en sargduell. Den tredje perioden bjöd inledningsvis på få spelavbrott och tiden tickade i väg fort.

Mora fortsatte att spela bra och hade också några bra chanser att kunna avgöra matchen. Wilson Johanssons klockrena stolpskott var den allra bästa.

Några fler mål blev det inte i den tredje perioden. I förlängningen turades lagen om att ha pucken och chanser skapades åt båda håll.

Men till slut var det Mora som kunde avgöra.

Daniel Ljunggren tog in pucken i anfallszon och spelade fram Oskar Stål-Lyrenäs som iskallt lade pucken i mål.

Två poäng med hem till Mora. Inte alls orättvist.